Το υγιές ΠΑΣΟΚ και η… κατάντια του σήμερα

Το υγιές ΠΑΣΟΚ και η… κατάντια του σήμερα

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Μιλάμε για το απόλυτο τίποτα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Καραγκιοζάκια πολιτικοί αρχηγοί περιφερόμενα που καπηλεύονται την κληρονομία των προκατόχων τους ηγετών. Του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την μία πλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου από την άλλη.
Από την μία έχουμε αυτό το τερατούργημα της Φώφης, το ΚΙΝΑΛ που για μένα όπως έχω ξαναγράψει δεν υφίσταται.
Στον αντίποδα η ΝΔ του Κούλη με κάθε καρυδιάς καρύδι.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ που μερίδα του επιδιώκει να καπηλευτεί μέρος του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα της Φώφης είναι μία καρικατούρα, μία παιδική χαρά, που δεν αξίζει καν για κουβέντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ο καταστροφέας της χώρας, που έβαλε την ταφόπλακα σε αυτό τον τόπο. Αυτοί που έσκιζαν το Μνημόνιο στα λόγια, έμειναν στα λόγια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα. Η κουλτούρα της λογικής Πολάκη, του μπουζουκόμαγκα δεν ταιριάζει στην πλειοψηφία των Ελλήνων και πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Τσίπρας δεν του έχει τραβήξει το αυτί. Μάλλον θα συμφωνεί
Η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει. Με ποιους; Με κάτι τύπους σαν τον παιδεραστή Γεωργιάδη, την Ασημακοπούλου που τον υπερασπίστηκε και την κοσμική Όλγα Κεφαλογιάννη.
Από όλους τους χώρους τα σοβαρά στελέχη έχουν κρυφτεί, γιατί απλά ντρέπονται για την κατάντια. Γιατί απλά έχουν τσίπα, που ο περιφερόμενος θίασος που προανέφερα δεν έχει. Γιατί απλά όταν τον περιφερόμενο θίασο τον φτύνουν, νομίζει ότι βρέχει.
Όπως έχουν κρυφτεί και οι ψηφοφόροι. Και μην μας ξαναπρήξετε με βαρύγδουπες αναλύσεις για την υψηλή αποχή. Απέχουν οι ψηφοφόροι γιατί είστε άχρηστοι.
Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό προσφάτως όλοι θυμήθηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον μεγάλο ηγέτη, τον οραματιστή. Ποιοι τον θυμήθηκαν; Οι τσαρλατάνοι της πολιτικής. Οι αγύρτες που αναζητούν ψήφους.
Όλοι θυμήθηκαν το παλιό υγιές ΠΑΣΟΚ. Αυτό που πολλές φορές προφητικά αναφέρω, στα άρθρα μου. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, της Μελίνας, του Μαγκάκη, του Γεννηματά, του Χαραλαμπόπουλου.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. Οσονούπω έρχονται εκλογές και οι πατριδοκάπηλοι πολιτικοί τα δίνουν όλα για όλα.

Όλο αυτό λοιπόν το τσίρκο προσπαθεί να μας πείσει ότι θα μας σώσει. Εννιά χρόνια κρίσης και οι Έλληνες είναι ακόμα στο σημείο μηδέν.
Ναι, η χώρα έχει ανάγκη από έναν πολιτικό φορέα με αρχές, χωρίς διγλωσσία και χωρίς αλληθωρίσματα. Ένα πολιτικό φορέα όμως και όχι ένα κακέκτυπο. Ένα κόμμα δυνατό με αρχές σαν το παλιό υγιές ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που θα δίνει προοπτική στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Που θα ξανακάνει τον κουρασμένο Έλληνα να ονειρευτεί.
Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα νέο κόμμα. Για αυτό και πολύς λόγος γίνεται για τις αρχές του ΠΑΣΟΚ. Του παλιού υγιούς ΠΑΣΟΚ των πρώτων ετών. Με τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα που άφησαν εποχή.
Και τώρα είναι η ώρα. Η ώρα που όλοι όσοι από τον χώρο του υγιούς ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν πεισματικά να ενταχθούν όλα αυτά τα χρόνια στον περιφερόμενο θίασο του Τσίπρα και της Φώφης να βγουν μπροστά για να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας.

Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από βαπτίσματα. Ποια κεντροαριστερά, ποια Γέφυρα και αηδίες; Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι το πιο δυνατό «brand name» στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Και όσοι προσπαθείτε όλα αυτά τα χρόνια να το μεταλλάξετε σε κάτι απροσδιόριστο, θα ψάχνετε την ψήφο σας.

Η ίδρυση του ΠΑΚ που εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ, στηρίχτηκε στην απελευθέρωση του Έλληνα από τα δεσμά και της εποχής του. Τι πιο επίκαιρο στην εποχή μας;

Όσοι πίστεψαν και πιστεύουν στο υγιές ΠΑΣΟΚ δεν εξαφανίστηκαν. Είναι εδώ και σιωπηλοί. Και μεγάλο το μέρος του Ελληνικού λαού που περιμένει την στιγμή που θα βγάλει το κεφάλι του από την τρύπα που το έχετε χώσει και θα πει «είμαι εδώ».
Όλοι αυτοί οι σιωπηλοί τόσα χρόνια που ανέχτηκαν να τους τσαλαπατάτε, που έβλεπαν αλλά δεν μίλαγαν –άλλωστε με ποιους να κάνουν διάλογο- είναι εδώ.
Πάντα ήταν εδώ. Αλλά δεν τους βλέπατε. Γιατί απλά τους θεωρούσατε ξεπερασμένους. Ποιοι εσείς; Τα ανθρωπάκια με το μικρό μυαλό που δεν είχατε καταλάβει το πιο απλό. Ότι στην πολιτική, όπως και στη ζωή, την επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις.
Η αναγέννηση του υγιούς ΠΑΣΟΚ, θα είναι η ελπίδα για ένα καινούριο ξεκίνημα της χώρας. Ήρθε η ώρα από την θεωρία να πάμε στην πράξη. Γιατί απλά ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε οι πολίτες έχουν πλέον αντοχές. Και ο λαός χρειάζεται ένα κόμμα για να ακουμπήσει.
Το υγιές ΠΑΣΟΚ, αυτό με τις αξίες και τις αρχές, είναι εδώ. Και είναι αυτό που με πείσμα πιστεύει τόσα χρόνια στην δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, της Μελίνας, του Μαγκάκη, του Γεννηματά, του Χαραλαμπόπουλου, ήταν και θα είναι πάντα εδώ.

κοιμησης1

Σχολιάστε