Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι εδώ… αηδιασμένο, δυνατό!

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι εδώ… αηδιασμένο, δυνατό!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

“Πέρασε η μπογιά σας, η εποχή σας. Είστε passe. Δεν μπορείτε να μιλήσετε στην καρδιά, να αγγίξετε τις ευαίσθητες χορδές του κόσμου, να αγγίξετε την ψυχή του λαού γιατί απλά δεν έχετε ψυχή.” Έτσι είχα γράψει σε άρθρο μου πριν από καιρό απευθυνόμενος στην Φωφη και στην παρεούλα της που πήραν στα χέρια τους ένα ιστορικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ και το έκαναν απόκομμα.

Και επανέρχομαι με αφορμή τις φήμες ότι ο Τσίπρας συζητά με το ΠΑΣΟΚ (γιατί για εμένα ΚΙΝΑΛ δεν υφίσταται) για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Μα καλά είναι ποτέ δυνατόν οι υγιής δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να βρεθούν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Πολάκη;
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που στέκεται ακόμα στο ύψος των περιστάσεων. Είναι το έντιμο ΠΑΣΟΚ. Ναι υπάρχει κι αυτό.

Είναι το ΠΑΣΟΚ με τις αξίες που πρέσβευαν η Μελίνα, ο Μαγκάκης, ο Χαραλαμπόπουλος. Είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ που πολλοί έντιμοι άνθρωποι πιστεύουν ακόμα, αλλά έχουν βρεθεί χωρίς πολιτική στέγη.
Κι αυτούς με δόλια μέσα και με τα deals της Φώφης θέλουν να τους οδηγήσουν στην αγκαλιά του Τσίπρα. Στην αγκαλιά του κόμματος του Πολάκη. Μα είναι δυνατόν;
Η πολιτική που μεγάλη μερίδα έντιμων οπαδών του ΠΑΣΟΚ στηρίζει έχει αισθητική. Εχει άποψη και ασκεί κριτική με επιχειρήματα και όχι λαϊκίστικα τερτίπια.
Είναι ποτέ δυνατόν οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από τον οραματιστή και έντιμο Ανδρέα Παπαπνδρέου να βρεθούν δίπλα με τον Πολάκη; Είναι ποτέ δυνατόν οι άνθρωποι που στήριξαν τον Ανδρέα Παπαπνδρέου με τις τεράστιες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία, με τομές, με ρίξεις να προσκυνήσουν τον Τσίπρα;
Είναι ποτέ δυνατόν οι υγιείς δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να συνταχτούν με τις επιλογές της Φώφης που ξεφτίλισε με το ΚΙΝΑΛ μαϊμού το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρεου;

Είναι ποτέ δυνατόν άτομα που πρεσβεύουν την αισθητική του Μαγκάκη στην πολιτική να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Πολάκη;
Για πολλούς από εμάς -και πιστέψετε με δεν είμαστε λίγοι- η γελοία σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ όχι απλά δεν μας αντιπροσωπεύει αλλά μας δημιουργεί και αλλεργία. Είστε η χαμένη ψήφος…
Και είναι σίγουρο ότι ούτε εσένα θα ψηφίσουμε Αλέξη -με όσα ανοίγματα και να κάνεις στον χώρο- ούτε κι εσένα Φώφη -με όσες κωλοτούμπες και να κάνεις για να μην χάσεις την καρέκλα.
Και έχει κατά νου Αλέξη ότι όσους Μωραϊτηδες και Τόσκες και να πάρεις εμάς δεν θα μας κερδίσεις ποτέ. Ποτέ δεν πρόκειται να έχεις κοντά σου το έντιμο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα θα έχεις πάντα το κομμάτι των Πολάκηδων -ναι γιατί Πολάκηδες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.
Και μπορεί Αλέξη το παιχνίδι στην πολιτική να κρίνεται στον χώρο του κέντρου αλλά εσύ θα κρίνεσαι πάντα από τον λαό για τις επιλογές σου.
Η εικόνα σας δεν πείθει πια τους ψηφοφόρους με όσες συνεργασίες και να κάνετε. Όσους Μωραϊτηδες και Τόσκες να βάλεις στην κυβέρνηση σου Αλέξη για δόλωμα δεν μπορείς να πείσεις το έντιμο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και να πάρεις την ψήφο του. Αυτό το έντιμο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ της Μελίνας, του Μαγκάκη, του Χαραλαμπόπουλου, αναγνωρίζει του δούρειους ίππους και δεν το ξεγελάς με ψέματα. Και όσες προσπάθειες και να κάνετε για να αποτελειώσετε τον υγιή χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν θα το πετύχετε.
Ο καμβάς με την δήθεν συμφιλίωση και συνεργασίας σας είναι τρύπιος. Και ο κόσμος που το γνωρίζει αυτό θα συσπειρώνεται και θα εναντιώνεται σε απέναντι σε άλλη μια άσχημη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα που θέλετε να στήσετε.
Η πολιτική αισθητική του Πολάκη, είναι ένα σακάκι που δεν χωράμε Αλέξη και Φώφη. Γιατί απλά Aλέξη και Φώφη, το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και ηθικό.

κοιμησης1

Σχολιάστε