Να ανοίξουν δουλειές για να «ανασάνει» η Οικονομία!

Να ανοίξουν δουλειές για να «ανασάνει» η Οικονομία!

Όπου υπάρχουν μυαλά σε σχήμα… σφυροδρέπανου δεν παράγεται πλούτος. Όλοι είναι ίσοι έναντι της φτώχειας και διαχειρίζονται τον εφιάλτη τους. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν, δεν μπορούν να ονειρευτούν. Μόνο μια νομενκλατούρα και η ελίτ του εκάστοτε “ηγέτη” ήταν σε θέση να τρώνε με χρυσά κουτάλια (στην κυριολεξία). Γι αυτό το συγκεκριμένο οικονομικό-κοινωνικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς και πολλά γρανάζια-σηματωροί του κατέληξαν στον… τάφο.

Το χτύπημα στην επιχειρηματικότητα είναι χτύπημα κατά της κοινωνίας και της εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας. Οι χώρες που ευημερούν και έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι δυνατές και στο γεωπολιτικό παίγνιο. Η Ελλάδα λόγω θέσης μπορεί να έχει στρατηγικό ρόλο, ωστόσο, δεν τολμούμε να διανοηθούμε τι θα συνέβαινε εάν ήμασταν μια αναπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου. Σήμερα, με τους τυχοδιώκτες που έχουμε μπλέξει, η έννοια της επένδυσης είναι αντικείμενο… γέλωτος. Υπερφορολογούν γιατί μισούν αυτό που φέρνει την ευημερία και την ευδαιμονία. Δεν θέλουν να έχουν κέρδη οι εταιρείες, γιατί τότε και οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Δεν θέλουν την επιχειρηματικότητα γιατί για έναν προερχόμενο από την κομμουνιστική μήτρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπεδώσει ότι υπάρχουν μυαλά που κάνουν θαύματα.

Πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης είναι να προωθήσει άμεσα τα κρίσιμα νομοσχέδια αιχμής ώστε να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις και να κινητοποιηθούν επενδυτικά κεφάλαια σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανακάμψουν η οικοδομή, να τρέξει με μεγαλύτερες ταχύτητες ο τουρισμός, να έρθουν στη χώρα περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες, να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές logistics. Tαυτόχρονα πρέπει να υπάρξει ένα τεράστιο σοκ ώστε να κινητοποιηθούν γρηγορότερα κεφάλαια στον κλάδο της ενέργειας. Όταν όλα τα παραπάνω γίνουν με στοχευμένες δράσεις και κινήσεις ακριβείας, τότε θα ενισχυθούν περαιτέρω το εμπόριο και η κατανάλωση. Όταν όλα δουλέψουν στο optimum σημείο, τότε η χώρα θα γυρίσει σελίδα.

Τα υγιή έσοδα που θα προκύψουν για το Δημόσιο μέσα από μια λογική φορολογία και ανταγωνιστικές εισφορές τόσο για τους εργοδότες όσο και τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα έχουμε καταφέρει να λειτουργήσει σωστά και το κοινωνικό κράτος για να ενισχυθούν οι τομείς αιχμής όπως η εθνική άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια, η υγεία και η παιδεία. Αυτά τα αυτονόητα που διδάσκονται πλέον στο μάθημα των Αρχών της Οικονομικής Θεωρίας της Γ΄ Λυκείου, αποτελούν ζητούμενα για τους αριστερούς… σκερβελέδες που πέρασαν από την εξουσία ή βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω.

Όλοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα σημερινά καρκινώματα που κυβερνούν, ώστε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας. Να επιστρέψουν το χαμόγελο, η χαρά για τη δημιουργία και η ανακούφιση για το τελικό αποτέλεσμα. Όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο. Πρώτα απ΄ όλα προϋποθέτουν μυαλό από τους πολίτες αυτής της χώρας. Η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας. Είναι πολυτέλεια να την αφήνουμε σε ανεύθυνους, δογματικούς, τυχοδιώκτες, λαϊκιστές, ανεπαρκείς, αμόρφωτους και γελοίους. Είναι θέμα τιμής. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τις επόμενες γενιές. Είναι εθνική υπόθεση και θα την κερδίσουμε μόνο εφόσον δούμε την επιχειρηματικότητα να προάγει την οικονομία.

 

Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γεωγιάδης Λουκάς Φωτό 2

Σχολιάστε