Κατερίνα Βρανά, η πραγματική Ελλάδα

Κατερίνα Βρανά, η πραγματική Ελλάδα

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Η Κατερίνα Βρανά είναι η Ελλάδα, που θέλουμε. Μία γυναίκα με πείσμα και θέληση. Μία καλλιτέχνης stand up comedian που σε καθηλώνει κι ας βρίσκεται αυτή καθηλωμένη.

Η Κατερίνα Βρανά, πήρε το τρίτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand up comedy 2016 του Laugh Factory που διεξήχθη στην Φινλανδία, με 89 υποψήφιους από 56 χώρες.
Η ιστορία της Κατερίνας Βρανά που μετά από ένα απρόσμενο σηπτικό σοκ το 2017 σε περιοδεία της στη Μαλαισία, άρχισε να δίνει μια μεγάλη μάχη για τη βελτίωση της υγείας της- είναι μία ιστορία σημαία για όλους τους Έλληνες.
Μία ιστορία μάχης και αξιοπρέπειας και ένα παράδειγμα για όλους μας από μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω. Κάτι σαν τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Τι κι αν τρεις φορές η Κατερίνα ήρθε κοντά στον θάνατο, επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα, έχασε την όρασή της και μετά από 4 εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μυς;

Η Κατερίνα είναι εκεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην σκηνή του Μικρού Παλλάς και για δύο ώρες σε μία παράσταση stand up comedy σκορπάει γέλιο σε ένα κοινό που «σκάει» στην κυριολεξία από τα γέλια επί ένα δίωρο και την αποθεώνει πάνω στην σκηνή, με το καροτσάκι της.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κατερίνα βγήκε από το νοσοκομείο η Κατερίνα και μπήκε σε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να ξαναμάθει να περπατάει και να ανακτήσει τη χρήση των μυών της. Και δύο φορές την εβδομάδα στις παραστάσεις της που είναι sold out μαθαίνει τον κόσμο να γελάει.
Να γελάει με την ψυχή του. Γιατί η Κατερίνα, έχει ψυχή σαν την ψυχή των Ελλήνων που χρόνια τώρα παλεύουν με αξιοπρέπεια.

Οι νέοι που κατακλύζουν το Μικρό Παλλάς –αυτοί που έμειναν στην χώρα και δεν πήραν των ομματιών τους στο εξωτερικό- είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα. Είναι η ελπίδα ότι στις ψυχές τους δεν υπάρχουν οι Έλληνες πολιτικοί και οι Πολάκηδες αλλά η αγάπη στην τέχνη. Η αγάπη στην Τέχνη και τους γνήσιους εκφραστές της. Όχι μόνο ο κόσμος δεν ξέχασε την Κατερίνα, αλλά την αγκάλιασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Αυτό τον τρόπο που εσείς οι Έλληνες πολιτικοί και η άρχουσα τάξη δεν θα νιώσετε ποτέ. Γιατί έχετε συνηθίσει να έχετε δίπλα σας αυλοκόλακες, που σας γλύφουν και με ψέματα μπας και τους πετάξετε κάνα ψίχουλο και σας κάνουν να φουσκώνετε σαν παγόνια.

Τολμήστε οι πολιτικοί μας, οι Λατσέοι, οι Βαρδηνογιάννηδες, κι εσείς Γερουλάνο και Μπακογιάννη να πάτε στην παράσταση για να δείτε όχι μόνο την Κατερίνα αλλά και το κοινό. Να δείτε τους Έλληνες που έχετε ξεχάσει.

Κι εσύ Πολάκη, αντί να πουλάς μαγκιά με τα ζεϊμπέκικα στον Κραουνάκη, άντε μία βόλτα από το Μικρό Παλλάς. Εκεί θα δεις στην σκηνή την πραγματική μαγκιά και όχι την ψευτομαγκιά του καραμπουζουκλί.
Εκεί θα δεις την πραγματική Ελλάδα. Στην σκηνή και στο κοινό που δόξα το Θεό δεν αναλώνεται σε μάγκικες στροφές με φόντο τα μπούτια του Κραουνάκη και τις κόκκινες χαρτοπετσέτες σας.

κοιμησης1

Σχολιάστε