Όλη η παρακμή της Ελλάδας και της Υγείας… σε ένα ζεϊμπέκικο

Όλη η παρακμή της Ελλάδας και της Υγείας… σε ένα ζεϊμπέκικο

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Όλη η παρακμή της Ελλάδας σε ένα ζεϊμπέκικο. Το γνωστό ζεϊμπέκικο του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που ξεσήκωσε θύελλα αγανάκτησης στο Τύπο και στα social media, μόλις λίγες μέρες από τον θάνατο δύο παιδιών από αμέλεια σε νοσοκομείο μας.

Στους ρυθμούς του “η ζωή εδώ τελειώνει” που χόρεψε ο Πολάκης, βρίσκονται εδώ και χρόνια οι ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων και γενικευμένου μπάχαλου.
Παρόλα αυτά ο υφυπουργός Υγείας ως καραμπουζουκλής και επιδειξιομανής έριξε τις στροφές του με ένα ζεϊμπέκικο.
Έτσι μέσα στην καλή χαρά, λες και γίναμε πια Ελβετία και πρέπει να το γιορτάσουμε βρε αδερφέ.
Αλλά το πιο εξοργιστικό από όλα είναι οι τηλεοπτικές αναλύσεις περί ζεϊμπέκικου Πολάκη.
Εκεί οι αναλύσεις κάνουν ακόμα πιο έξαλλο τον ελληνικό λαό που συνεχίζει να δοκιμάζετε από το “σφίξε κι άλλο το ζωνάρι” και δεν χορεύει πια αφού ως γνωστόν “νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”.
Μέσα λοιπόν στην γενική αγανάκτηση να ‘σου και η βαρύγδουπη ανάλυση στον Alpha από τον Βερύκιο.
Άκουσον άκουσον τι είπε το άτομο, για να υποστηρίξει τα τρελά γλέντια του υφυπουργού, όταν άνθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων.
Είπε λοιπόν ότι όπως και στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου που τον ρόλο των “λαϊκών παιδιών” τον είχαν συγκεκριμένα στελέχη, έτσι και τώρα ο Πολάκης με εντολή Τσίπρα το παίζει λαϊκό παιδί για να έχει με το μέρος του όλους τους καταπιεσμένους από τις φτωχές τάξεις.
Οι Έλληνες δηλαδή που πεινάνε και που κινδυνεύουν να πεθάνουν στα νοσοκομεία όχι από αρρώστια αλλά από τραγικές ελλείψεις βρίσκουν διέξοδο στην συμπεριφορά Πολάκη.
Όταν το σύστημα υγείας στην χώρα μας -η πρώτη στην τάξη παροχή στο λαό- έχει καταρρεύσει οι Έλληνες βρίσκουν διέξοδο βλέποντας τον Πολάκη να ρίχνει τις στροφές του μπροστά τους χαίρονται.

κοιμησης1
Κατά τον γίγαντα της δημοσιογραφίας και αναλύσεων “είμαστε για κλάματα” Βερύκιο, ο ελληνικός λαός επί Ανδρέα Παπανδρέου πείναγε, ήταν καταπιεσμένος και το εθνικό σύστημα υγείας είχε καταρρεύσει.
Σύμφωνα με τον Βερύκιο ο ελληνικός λαός ικανοποιείται και απολαμβάνει το θέαμα του μάγκα υφυπουργού Υγείας που με τσιγάρο στο στόμα ρίχνει τις στροφές του μπροστά στα ανοιχτά μπούτια του χοντρού Κραουνάκη και τον αποθεώνουν πετώντας χαρτοπετσέτες, όταν είναι ακόμα νωπή στην μνήμη μας οι θάνατοι των δύο παιδιών στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Αυτός είναι ο ελληνικός λαός; Ο ελληνικός λαός απολαμβάνει αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας και εκπροσωπείται από αυτόν…
Έτσι πιστεύει ο κύριος Βερύκιος και ο Τσίπρας κατά τα λεγόμενα του δημοσιογράφου.
Εγώ πάλι λέω, δεν μπορεί κάτι θα πίνετε εκεί στον Alpha και στον ΣΚΑΪ βέβαια.
Άλλο εγκεφαλικό στο κανάλι του Φαλήρου.
Να τους ακούς και να αναρωτιέσαι βρε μήπως στα αλήθεια μας ψεκάζουν; Που πιο πάτο η δημοσιογραφία σε αυτή την χώρα, δεν έχει.
Μέσα στον ορυμαγδό ελλείψεων και θανάτων στα δημόσια νοσοκομεία ο παν μέγιστος πολιτικός αναλυτής Χατζής ασχολούνταν με την σημειολογία των πραγμάτων, όσον αφορά στο ζεϊμπέκικο του Πολάκη.
«Μερακλώνει ο υπουργός Υγείας με το τσιγάρο στο στόμα», το θέμα και η βαθυστόχαστη ανάλυση του, είχε ως επίκεντρο το τσιγάρο.
Αν επιτρέπεται το κάπνισμα την ώρα που χόρευε ο κύριος Πολάκης ή αν επιτρέπεται ή όχι να το σβήνει στο πάτωμα Αυτός ήταν ο μεγάλος προβληματισμός του τιτάνα δημοσιογράφου Χατζή.
Το ότι ο κόσμος του μόχθου δεν γλεντάει πια και οι συμπεριφορές Πολάκη, προκαλούν τον λαό ουδόλως απασχόλησαν τους δημοσιογράφους.
Τα προβλήματα στα νοσοκομεία, οι θάνατοι ασθενών επίσης ουδόλως απασχόλησαν τους δημοσιογράφους.
Ακούστε λοιπόν κύριοι Τσίπρα, Βερύκιε και Χατζή. Ο Πολάκης και οι συμπεριφορές του δεν εκπροσωπούν κανένα Έλληνα που ακόμα και μέσα στην φτώχεια και την μιζέρια του κρατάει ψηλά την αξιοπρέπεια του.
Ο Έλληνας, έχει ψυχική αρχοντιά. Ο Έλληνας, δεν θα έστηνε γλέντι όταν ο γείτονας του έχανε το παιδί του, κι ας έλεγαν απλά μία καλημέρα.
Ο Έλληνας έχει αρχές και δεν τα σπάει στα μπουζούκια όταν υπάρχει θάνατος δύο μικρών παιδιών.
Θα σιωπούσε κι ας μην έφερε καμία ηθική ή οποιαδήποτε άλλη ευθύνη. Τώρα πως ένας άνθρωπος που φέρει ευθύνη -ως αρμόδιος υφυπουργός- τα σπάει στα μπουζούκια και προκαλεί, είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο”.
Ο Έλληνας, αυτός ο φτωχός -όπως τον καταντήσατε- θα σιωπούσε σε σεβασμό απέναντι στις ψυχές των δύο μικρών παιδιών που για 40 μέρες βρίσκονται ακόμα εδώ στον απάνω κόσμο.
Σε αυτόν τον κόσμο που κάποιοι βρομίζουν με αηδιαστικές συμπεριφορές.
Αφήστε τον Έλληνα ήσυχο και σταματήστε να μπερδεύεται “τα σκ@τ@ με τις κολόνιες”.

Σχολιάστε