Ξυπνήστε!! Ο Ελληνικός τουρισμός είναι πάνω από τα πρόσωπα!

Ξυπνήστε!! Ο Ελληνικός τουρισμός είναι πάνω από τα πρόσωπα!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Βρισκόμαστε στην κρισιμότερη περίοδο του τουρισμού, με τις ανταγωνίστριες χώρες Αίγυπτο και Τουρκία να έχουν πάρει τα πάνω τους, να κλείνονται τα σημαντικότερα συμβόλαια, προκρατήσεις, οι κρουαζιέρες για το 2021 και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να καταρρέει. Αν είναι δυνατόν;

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω αν είναι ένοχη η κυρία Κουντουρά. Αν έκανε απάτη σε βάρος της τράπεζας με τα δάνεια της ή αν χρηματίστηκε από Ελληνοαμερικανό. Όλα αυτά είναι καταγγελίες μέχρι στιγμής. Άλλωστε μέχρι την δίκη ο κατηγορούμενος είναι αθώος. Αλλά μόνο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της υπουργού φτάνει και περισσεύει.
Η Έλενα Κουντουρά δεν είναι σε θέση να εκπροσωπεί τον ελληνικό τουρισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης γιατί απλά δεν έχει την ψυχική ηρεμία.
Όπως προανέφερα επανέρχονται δυναμικά στον τουριστικό χάρτη οι ανταγωνίστριες χώρες. Είναι δυνατόν μετά από ότι έχει γραφτεί να μπορεί να εκπροσωπήσει τον ελληνικό τουρισμό στο εξωτερικό; Ποια εικόνα; Η δική της είναι ήδη τσαλακωμένη και πιο τσαλακωμένη δεν γίνεται. Και όλο αυτό παρασύρει και το ίματζ της χώρας.
Καλώς ή κακώς η Ελλάδα, χρόνια τώρα μία και μοναδική βιομηχανία έχει τον τουρισμό. Και η κυβέρνηση της δύσκολες αυτές ώρες για την οικονομία οφείλει να τον διαφυλάξει. Δεν μπορεί ο τουρισμός να εκπροσωπείται από μία ηγεσία που καταρρέει.
Δεν το καταλαβαίνετε ότι αυτή την στιγμή το μόνο που νοιάζει την Έλενα Κουντουρά είναι να προετοιμαστεί για να αντικρούσει τα όσα της καταμαρτυρούν; Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος με αυτή την ψυχολογία που πρέπει να αποδείξει ότι δεν πήρε χρήματα θα κάτσει να διαπραγματευτεί για την χώρα;
Εσείς του κλάδου ΣΕΤΕ, ΞΞΕ, ΠΟΞ και λοιποί δεν ανησυχείτε; Μου κάνει εντύπωση γιατί συνήθως είστε λαλίστατοι.
Ενώ γνωρίζετε την κρισιμότητα της κατάστασης, παίζεται τους αγαπημένους ρόλους. Τον Πόντιο Πιλάτο ή τις κότες.

κοιμησης1

Ξυπνήστε και ζητήστε αυτή την κρίσιμη περίοδο της αντικατάσταση της Έλενας Κουντουρά για να σώσει ο κλάδος ότι μπορεί. Ξυπνήστε γιατί πάλι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας του τουρισμού θα “πληρώσει την νύφη”.
Κύριοι της κυβέρνησης, την λύση την έχετε στα χέρια σας και εφαρμόστε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό που κάνετε και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Βάλτε έναν μόνιμο και έμπειρο στέλεχος του ΕΟΤ μέχρι τις εκλογές ή ένα από τα παλιά κορυφαία στελέχη του ΕΟΤ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Άντε γιατί βλέπω να κλαίμε ξανά πάνω από τα “ερείπια” του ελληνικού τουρισμού και να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον βγάζοντας την ουρά μας απ’ έξω.

Σχολιάστε