Ο Γιάννης Στουρνάρας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Γιάννης Στουρνάρας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Για τον Γιάννη Στουρνάρα έχω ξαναγράψει. Και μπορώ να γράφω γιατί τον γνωρίζω προσωπικά και έχω συνεργαστεί μαζί του στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στον φίλο Γιάννη έχω κάνει και πολλές κριτική, αλλά για ένα πράγμα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Για την εντιμότητα του και την σοβαρότητα του.

Από όποιες θέσεις κι αν πέρασε δούλεψε μεθοδικά, δίκαια, με τόλμη και με ήθος προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας.
Είναι λοιπόν το κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με δυνατές γνωριμίες και επαφές στο εξωτερικό. Ο Γιάννης Στουρνάρας που χαίρει εκτιμήσεως σε διεθνές επίπεδο μπορεί να εκπροσωπήσει αξιοπρεπώς την χώρα από αυτό τον θεσμό.
Το ποιοι και για ποιους λόγους πυροβολούν τον Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον έχει να κάνει με την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και το γεγονός ότι εκεί δεν χωράνε κομματικά παιχνίδια. Αυτό συνήθως ενοχλεί το κυβερνητικό κλιμάκιο και τα κομματικά γραφεία.
Αλλά ο Γιάννης επειδή δεν είναι πολιτικός καριέρας και δεν ανήκει σε κανένα κόμμα έχει μάθει να λέει αλήθειες και να μην χαϊδεύει αυτιά. Ε, αυτό τους πολιτικούς τους ενοχλεί.
Υπενθυμίζω ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, ως Υπουργός Οικονομίας προσπάθησε να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα με την Τρόικα, παρά το γεγονός ότι είχε και κόντρες μαζί τους. Δεν δίστασε όμως για το συμφέρον του ελληνικού λαού να δηλώσει την παραίτηση του όταν το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο με τον τότε επικεφαλής Τόμσεν.
Από την θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει στείλει μηνύματα στο παρελθόν προς τους πιστωτές μας «να δείξουν κι αυτοί ρεαλισμό και ευελιξία» και να «τιμήσουν την δέσμευση που είχαν αναλάβει έναντι της Ελλάδας για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους».

κοιμησης1
Δούλεψε μεθοδικά για την αποτροπή της επαπειλούμενης χρεοκοπίας και για να επανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων.
Το πιο βασικό είναι ότι είναι αποδεκτός από τον ελληνικό λαός ο οποίος τον εκτιμά και τον εμπιστεύεται για την εντιμότητα του. Και όλη αυτή η λασπολογία όχι μόνο δεν τον έχει αγγίξει αλλά αντιθέτως τον έχει θωρακίσει απέναντι στο λαό.
Ο Γιάννης Στουρνάρας που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα -είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει- έχει περάσει τις εξετάσεις και έχει αποδείξει είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολιάστε