«Προσεχώς» η… Κεντροαριστερά

«Προσεχώς» η… Κεντροαριστερά

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ο φύλακας άγγελος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ήθος και ιστορία. Ένα στέλεχος του παλιού αγνού ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ της Μελίνας, του Μαγκάκη, του Χαραλαμπόπουλου.
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που μία ίωση με κράτησε μακριά από το να επισκεφθώ για χρόνια πολλά τον φίλο μου Αντώνη Λιβάνη.
Εκεί στο σπίτι του -που επισκέπτομαι ανελλιπώς εδώ και 25 χρόνια στην γιορτή του- φέτος παίχτηκε η ταινία “προσεχώς”, εν μέσω ευχών, φιλοφρονήσεων και εδεσμάτων.
Εκεί που κάποτε μαζευόμασταν σαν μία οικογένεια από το ΠΑΣΟΚ, συζητούσαμε και γευόμαστε τα απίστευτα ντολμαδάκια της αρχόντισσας συζύγου του Αντώνη Λιβάνη.
Εκεί στο ίδιο σπίτι και στην ίδια καρέκλα που κάθονταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, βρέθηκαν οι τραγικοί και μοιραίοι της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου.
Ο Τσίπρας και η σαβούρα του κάθισαν εκεί που κάθονταν κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου…
Και έχασα το σόου. Το σόου της προαναγγελίας του “προσεχώς”. Η ανύπαρκτη Φώφη και κάποιοι εγκέφαλοι της παρούσας κυβέρνησης χρησιμοποιούν τον Αντώνη Λιβάνη, το ιστορικό στέλεχος του κραταιού ΠΑΣΟΚ ως δούρειο ίππο της επόμενης μέρας.
Όταν την επομένη των εκλογών δεν θα φτάνουν τα κουκιά για κυβέρνηση ο πανούργος Αλέξης θα γίνει συνεταιράκι με την ανύπαρκτη Φώφη.

Τις προθέσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα φρόντισαν να δώσουν εκμεταλλευόμενοι την γιορτή του Αντώνη Λιβάνη.
Δείτε ζευγάρια και βγάλτε συμπέρασμα για το σενάριο. Τσίπρας-Γεννηματά, Σπρίτζης-Λαλιώτης, Γεροβασίλη-Βάσω Παπανδρέου, Τζανακόπουλος-Γερουλάνος.
Αυτά δεν ήταν ζευγάρια, ήταν τερατουργήματα. Μόνο ο Πολλάκης έλλειπε -αλλά αυτός φαίνεται να είναι πιο σοβαρός από όλους εσάς τους δήθεν.
Τόσα χρόνια που ήσασταν βρε; Γιατί δεν σας θυμάμαι ποτέ στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη.

20150111_100734

Τί δεν είχε τότε πολιτικό ενδιαφέρον; Βέβαια είναι και ο γιος του Αντώνη Λιβάνη, ο Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ -και ο νοών νοείτω…
Κι εσύ Φώφη πιστεύεις ότι η βραδιά στο σπίτι του Λιβάνη, θα σώσει το κόμμα σου; Θα σε σώσει από το ότι έκανες κουρελόχαρτο το δυνατό ΠΑΣΟΚ;
Συναντηθήκατε εκεί για την νέα κεντροαριστερά που εσύ Φώφη θα κάνεις την καθαρίστρια και την μαγείρισσα του Τσιπρα. Γιατί τι άλλο ρόλο μπορείς να έχεις εσύ που ξεφτίλισες με το ΚΙΝΑΛ μαιμου το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρεου;
Το Ποτάμι σου έφυγε Φώφη, η ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ διαγράφεται από το ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ.
Μία κωμωδία που φαίνεται να κλείνει με την υπερπαραγωγή του Μπεν Χούρ. Και κρατάμε την τελευταία σκηνή, που οι βάρβαροι έτρεμαν τον Μπεν Χούρ ακόμα και νεκρό. Οι δικοί του τον είχαν δέσει νεκρό πάνω στο άλογο κι ακόμα κι έτσι από όπου περνούσε ήταν ο φόβος και ο τρόμος.
Στο άλογο εσείς βάλατε τον Ανδρέα Παπανδρέου και πίσω του τον αδύναμο πλέον Λιβάνη. Πιο πίσω κρυμμένος χασκογελάει ο Τσιπρας. Και τρέχει το άλογο με τον νεκρό και εξαφανίζονται οι βάρβαροι.
Η διαφορά είναι ότι τώρα κερδίζει ο πονηρός Τσιπρας που έχει συλήσει το πτώμα του Ανδρέα Παπανδρέου χρησιμοποιώντας έναν αδύναμο Λιβανη.
Φίλε Αντώνη Λιβάνη, το πόσο σε σέβομαι και σε εκτιμώ όλα αυτά τα χρόνια, το γνωρίζεις. Αλλά αυτή την φορά είμαι ευτυχής που δεν παρευρέθηκα στην γιορτή σου. Είμαι ευτυχής γιατί δεν χρειάστηκε ούτε ένα λεπτό να συνδιαλλαγώ με όλο αυτόν τον συρφετό που μαζεύτηκε στο σπίτι σου για λόγους διαφημιστικούς και επικοινωνιακούς.
Φίλε Αντώνη Λιβάνη, με όλη την αγάπη στο πρόσωπο σου, είμαι ευτυχής που έχασα το σόου γιατί πάντα είναι ζωγραφισμένη στην μνήμη μου η αγάπη και η προστασία που έδωσες μέχρι το τέλος στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχολιάστε