Ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα το να είσαι φτωχός…

Ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα το να είσαι φτωχός…

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Σίγουρα τελικά η δικαιοσύνη είναι τυφλή και έχει απολέσει και το «πνεύμα του νόμου». Έστειλαν στην φυλακή μία βιοπαλαίστρια καθαρίστρια για 10 χρόνια, επειδή διέπραξε το απίστευτο έγκλημα.

Όπως είναι γνωστό η εξόντωση της αποφασίστηκε γιατί είχε παραχαράξει το απολυτήριο Δημοτικού της. Για να φαίνεται ότι το είχε τέλειωσε, ενώ είχε πάει μόνο μέχρι την Ε’ τάξη και να μπορέσει έτσι να προσληφθεί για να καθαρίζει τα σκ@τά μας, για να ζήσει.
Μία φτωχιά γυναίκα καταδικάστηκε ως κοινή εγκληματίας για ένα κωλοαπολυτήριο του Δημοτικού όταν έμποροι όπλων και απατεώνες κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ και προκαλούν στην Μύκονο.
Η αδέκαστη δικαιοσύνη μας, έστειλε στην φυλακή μία γυναίκα -διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ- που ξύπναγε από τα χαράματα και έπιανε το σφουγγαρόπανο και καθάριζε παιδικούς σταθμούς και σκ@τά για να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε αναπηρία 67%. Για να βοηθήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια της.

20150111_100734
Μήπως βρε αθεόφοβοι να τη κρεμάσετε στο Σύνταγμα για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι στην Ελλάδα το να είσαι φτωχός είναι πιο σοβαρό ποινικό αδίκημα από το να είσαι διεφθαρμένος;
Η γυναίκα αυτή όπως διαβάζω «είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο». Άτυχη δηλαδή γιατί δεν γεννήθηκε σε σαλόνια και δεν είχε ισχυρούς και διαπλεκόμενους βρόμικους φίλους… Προτίμησε να καθαρίζει την βρομιά παρά να συναναστρέφεται με αυτή.
Ποιος δικαστής θα κοιμάται ήσυχος, όταν μία φτωχή βιοπαλαίστρια είναι στην φυλακή και κυκλοφορούν ελεύθεροι απατεώνες που καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;
Ποιος δικαστής θα κοιμάται ήσυχος, όταν αυτή η δύσμοιρη είναι φυλακή και είναι έξω τα λαμόγια που έφαγαν τα άντερα τους και χρεοκόπησαν την χώρα; Οι παραγραφές οικονομικών εγκλημάτων από τους πραγματικούς καταχραστές δημοσίου χρήματος δεν ξυπνούν τις συνειδήσεις σας;
Είσαι ο Μαντέλης; Καταδικάζεσαι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε πέντε χρόνια με αναστολή, με εξαγοράσιμη ποινή 140.000€ σε 32 δόσεις ή 40€ ημερησίως και κυκλοφορείς ελεύθερος και ωραίος.
Είσαι ο Χριστοφοράκος; Στο Μόναχο ζωή και κότα.
Είσαι η βιοπαλαίστρια καθαρίστρια που παραχάραξες το απολυτήριο Δημοτικού; Στην φυλακή με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου!
Και από ότι διαβάζουμε στις εφημερίδες από τους ελάχιστους που δεν αντέδρασαν είναι το ΚΙΝΑΛ.
Είναι ντροπή για ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ που στήριζε πάντα τους αδύναμους να σφυρίζει αδιάφορα.
Φώφη go home, please go home.
Ποια κυβέρνηση, ποια κόμματα και ποια κοινωνία μπορούν να ανεχθούν τόση σαπίλα; Πόσα σκ@τά έχει αυτό το βαρέλι όταν το τελευταίο αποκούμπι των αδικημένων και αδύναμων πολιτών δείχνει τόσο απάνθρωπο πρόσωπο;

Σχολιάστε