Οι «γλάστρες» του Σόρος…

Οι «γλάστρες» του Σόρος…

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Οι πλούσιοι κοσμικοί μαϊντανοί, ο μεγιστάνας κερδοσκόπος, οι συμπέθεροι, ο φιλόδοξος πολιτικός και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος. Όλοι ένα κουβάρι..και ένα σίχαμα. Μυστικά και άπλυτα στην φόρα και από που να πρωτοξεκινίσεις. Ένα γαϊτανάκι.

Ο φέρελπις πολιτικός Κώστας Μπακογιάννης -της γνωστή οικογένειας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων- και πρώην γαμπρός του Μίλτου Καμπουρίδη ο οποίος έχει παντρευτεί την κοσμική Μαρίνα Βερνίκου -κόρη του εφοπλιστή και αντιστασιακού και πρόεδρου της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) Γιώργου Βερνίκου.
Της μουρλής μιλάμε με τα συνεταιράκια του Τζορτζ Σόρος του μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών: Από όπου και να το πιάσεις βρομάει και αποκαλύπτεται πια περίτρανα πως και ποιοι έδωσαν άλλοθι στον αδίστακτο Τζορτζ Σόρος να ξεπλύνει χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω εταιρειών και μέσω ποιων άλλων μεθόδων ποιος ξέρει που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Ένα κουβάρι που ξετυλίγεται με τις καταγγελίες της πρώην ερωμένης του φέρελπι πολιτικού Μαίης Ζαννή του Δηµητρίου Ράλλη (αδελφού του Γεωργίου, του τέως πρωθυπουργού), με την οποία έχει αποκτήσει και παιδί.
Η κ. Ζαννή τους δίνει όλους «στυγνά», περιγράφοντας σε δικόγραφο της προς τον Κώστα Μπακογιάννη την διαδρομή της μάσας και της μίζας.

20150111_100734
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:
“….Συγκεκριµένως, το 2002, ήτοι την εποχή, που η µητέρα του αντιδίκου, Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν Υπουργός Εξωτερικών, και εν όψει των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, ο παγκοσµίως γνωστός επιχειρηµατίας Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Ελληνικό «real estate» σε συνεργασία µε Έλληνα επιχειρηµατία. Στο πλαίσιο της συµφωνίας των δύο πλευρών ιδρύθηκε µια νέα εταιρεία, η «Hellenic Land», στο ΔΣ της οποίας ο όµιλος του Σόρος εκπροσωπείτο από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καµπουρίδη, αδελφό της συζύγου του αντιδίκου.
Ο κ. Μίλτος Καµπουρίδης υπήρξε συνιδρυτής και για µια πενταετία στέλεχος της «Soros Real Estate Partners», εταιρείας επενδύσεων σε real estate του «διεθνούς φήµης επενδυτή Τζορτζ Σόρος», όπως γράφει ο ίδιος σε µια αυτοπαρουσίασή του, ενώ η «Hellenic Land» είχε ως αρχικό στόχο της να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσµα του «real estate», µε επενδύσεις σηµαντικών χρηµατικών ποσών και επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιοχή στην οποία ανήκουν και τα γειτονικά Σκόπια, όπου ο κ. Σόρος έχει σηµαντικές επενδύσεις (…). µε αποτέλεσµα να καθίσταται απολύτως αναγκαία και η ανακατασκευή του, την οποία όλως συµπτωµατικώς ανέλαβε η εταιρεία του κουνιάδου του αντίδικου, κ. Μ. Καµπουρίδη”.

Ο γαμπρός λοιπόν του αριστερού Γιώργου Βερνίκου και προέδρου της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος -με ρόλο μεταξύ άλλων γνωμοδοτήσεις για το κοινωνικό όφελος- είναι συνεταίρος με τον αδίστακτο Σόρος που πλήρωσε 50 εκατ. για την αποστασία στο δημοψήφισμα του Ζάεφ πλήττοντας τα συμφέροντα της χώρας μας και της αριστεράς.
Αμ, “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”, λέει ο λαός αγαπητέ Γιώργο που φρένο δεν φαίνεται να βάζει η κοσμική κόρη σου, με τις δήθεν φιλανθρωπίες της.
Η κόρη σου που φωτογραφίζεται με χρυσά πανάκριβα ρολόγια, φιρμάτα ρούχα και προκαλεί σε μία εποχή που ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια και που διοργανώνει και κανά γκαλά με τσάντες ή φωτιστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς –γιατί είναι και της μόδας- αλλά δεν μάθαμε ποτέ την ουσιαστική αποτελεσματικότητα τους.
Αγαπητέ Γιώργο σαν φωτογράφος η κόρη σου είναι μέτρια, σαν εμφάνιση είναι μέτρια. Ας της εξηγήσει κάποιος ότι αυτή η μετριότητα -που έχει εξελιχτεί σε κοσμική γλάστρα και να μην υπάρχει περιοδικό που δεν φωτογραφίζεται με τα πιο αστεία ανθρωπάκια -δεν της προσδίδει λάμψη ούτε επαγγελματικά, ούτε εμφανισιακά.
Εξήγησε της τους τρόπους που ένας μέτριος μπορεί να εξελιχτεί σε ένα αστέρι και είμαι σίγουρος ότι με μερικά σοβαρά μαθήματα από εσένα θα πάψει να είναι μία κοσμική καρικατούρα.
Και άσε αγαπητέ Γιώργο, παλιέ σύντροφε αντιστασιακέ που είναι και κολλητή της τέως βασιλικής οικογένειας που μας τσάκισε και μας κυνήγησε άγρια εκείνα τα μαύρα χρόνια.
Εδώ αγαπητέ Γιώργο, μιλάμε για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν είχες πάρει χαμπάρι τίποτα;
Εκτός κι αν δεν ελέγχεις πια την κόρη σου αν και φέρει το τιμημένο αντιστασιακό όνομα «Βερνίκος».
Θα πρότεινα τόσο αυτήν όσο και τον γαμπρό σου να τους πλακώσεις στις σφαλιάρες, εφόσον κυκλοφορούν με το τιμημένο όνομα Βερνίκος μπας και πάψουν να το λερώνουν.

Σχολιάστε