Ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι ΚΕΑ

775x494

Ο… Ειδικός του ignomisou.gr έχει κέφια και απαντά σε όλα σας τα ερωτήματα φορολογικά, ασφαλιστικά ή άλλα που αφορούν σε επιδόματα και παροχές. Μπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στο info@ignomisou.gr και ο… Ειδικός θα φροντίζει να απαντά όσο πιο άμεσα τα ερωτήματά σας μέσω της ιστοσελίδας μας!

  • Κάθε πότε πρέπει να υποβάλλω αίτηση για να λαμβάνω το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Αλλάζει κάτι στο υπάρχον καθεστώς;

Όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί μέχρι την 1 Νοεμβρίου 2018, που θα ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αυτές θα ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία που εγκρίθηκαν.. Μετά την πάροδο των έξι (6) μηνών πρέπει να γίνει νέα αίτηση.

  • Ποιο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών λαμβάνεται υπόψη για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης; Αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές;

Ναι αφαιρούνται οι εισφορές… Το εισόδημα που καλούνται να δηλώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το συνολικό εισόδημα που εισπράχθηκε στο τελευταίο εξάμηνο πριν την αίτηση. Τώρα από την στιγμή που αυτό το εισόδημα διασταυρώνεται με τα όσα δηλώνονται στην επόμενη φορολογική δήλωση τότε μιλάμε για τα κέρδη ή τις ζημιές που γράφει ο ελεύθερος επαγγελματίας και φυσικά όποια άλλα εισοδήματα από άλλες πηγές..

 

Αφήστε μια απάντηση