Μήνυμα εστάλη! Τι μας λένε τα «χρυσά» παιδιά!

Μήνυμα εστάλη! Τι μας λένε τα «χρυσά» παιδιά!

Η 9η Αυγούστου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων και όχι μόνο. Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, σε καιρούς που η χώρα μας θρηνεί για τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές, έκαναν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Στους αθλητές και τις αθλήτριες μας που πίστεψαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια και να καταβάλλουν αντιπάλους μια άλλης σχολής, μιας άλλης παιδείας που δεν αφήνει στην τύχη τίποτε… Σε αυτούς που κατέκτησαν Ευρωπαϊκά μετάλλια αλλά και την κορυφή, σε εκείνους που κατάφεραν να αποκαθηλώσουν… βασιλιάδες, να κατακτήσουν Ολυμπιακές προκρίσεις, ακόμη και στις ομάδες που πέτυχαν ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς… περιπάτους, σε εκείνους που βάζουν τις βάσεις για νέους θριάμβους τις επόμενες ημέρες. Και όχι μόνο σε ένα άθλημα. Και όχι μόνο σε μία διοργάνωση. Σε αυτούς λοιπόν οφείλουμε όχι απλά ένα μπράβο, οφείλουμε και να τους δείξουμε ότι πήραμε το μήνυμα… Το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μπορεί να αλλάξει.. Μπορεί να φτάσει η ώρα που θα σέβεται τους πολίτες της.. Γιατί αυτά τα παιδιά, είναι εκείνα που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μπορεί να ξημερώσει μια άλλη μέρα για την έρημη αυτή χώρα.. Μια χώρα που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, θα αναγνωρίζει τον άριστο και θα τον υποστηρίζει, αλλά ταυτόχρονα θα προνοεί και για τον ασθενή.. τον αδύναμο.. 

tentoglou-0808

Τα παιδιά κατακτώντας κορυφές μας λένε πολύ απλά ότι μπορούμε.. Μπορούμε να αλλάξουμε την μίζερη καθημερινότητά μας και τις μικροπολιτικές δοσοληψίες και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο, ένα πιο φωτεινό μέλλον για αυτήν την -κατά τα άλλα ευλογημένη- χώρα που λέγεται Ελλάδα..

Το ζήτημα όπως πάντα όμως είναι ένα: Αυτά τα παιδιά τα ακούει κανείς; Αφουγκράζεται αυτό που πραγματικά θέλουν να πουν; Ή οι «Πατέρες του Έθνους»  ή θα αναλωθούν και πάλι σε φωτογραφήσεις δίπλα τους, σε χειραψίες και χαμόγελα, μεγάλα λόγια και κάποια στιγμή θα τους προσλάβουν και στο Δημόσιο και θα αισθανθούν ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντί τους;

Όχι το καθήκον απέναντι σε αυτά τα παιδιά είναι να χτίσουμε μέσα από τα αποκαϊδια μια άλλη Ελλάδα… Την Ελλάδα που τους αξίζει και μας αξίζει..

Μίλτο Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέφανε Τσιτσιπά… Παιδιά σας ευχαριστούμε που αυτές τις δύσκολες για όλους μας ώρες μας κάνετε να φουσκώνουμε από περηφάνεια..

Από τον φίλο Μιλτ. Α.

Σχολιάστε