Πνίγηκε αβοήθητη στην Ανάβυσσο…

775x494

Σήμερα πήγα σε παραλία στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο πριν τα μαζέψω να φύγω σηκώθηκα από την ξαπλώστρα κ πήγα για μια τελευταία βουτιά λιγο πριν μπω μέσα στη θάλασσα ακούω μια γυναίκα στα 45 κοντά να φωνάζει «Εδω βοήθεια εδώ βοήθεια» κ να δείχνει δίπλα της στο ένα μέτρο μια ηλικιωμένη κυρία μπρούμυτα με πρόσωπο μέσα στο νερό να επιπλέει. Αρχίζω να κολυμπάω αφηνιασμένος προς το μέρος της κ να φωνάζω προς τη γυναίκα δίπλα της, «γυρίστε της το κεφάλι μην την κοιτάτε», τίποτα αυτή παγωτό απλά φώναζε, φτάνω την πιάνω την γυναίκα αφού χάθηκαν δεκαπέντε περίπου δευτερόλεπτα μέχρι να πάω, της ανεβάζω το κεφάλι την γυρίζω ανάσκελα το πρόσωπο άσπρο μελανιασμένο ήρθε κ ένα άλλο παλικάρι να βοηθήσει να την τραβήξουμε έξω την βγάλαμε άρχισε να της προσφέρει κάτι σαν πρώτες βοήθειες δεν γινόταν τίποτα μετά ήρθε κ άλλος κ άλλος της έκαναν ο καθένας ότι ήξερε κ δεν ήξερε καλέσαμε κ το 166 πέρασαν 15-20 λεπτά κανένα σημάδι από ασθενοφόρο κανένα σημάδι ζωής πνίγηκε η άμοιρη.
Δεν ήρθε κανένα συγγενικό πρόσωπο κοντά της ήταν μόνη προφανώς, μιλάμε για κοντά 75-80 ετών γυναίκα. Η παραλία αν κ με μπιτσομπαρο, ξαπλώστρες, προσωπικό, δεν είχε ναυαγοσώστη δεν είχε γιατρό δεν είχε τίποτα. Δεκάδες μουλάρια συνέχιζαν κανονικά το μπάνιο τους όσο γινόντουσαν τα παραπάνω.
Τέλος κανένας δεν ήξερε κ εγώ μαζί να δώσει τις πρώτες βοήθειες κ εννοώ κανονικά υπεύθυνα να ξέρει βήμα βήμα όπως πρέπει όχι στο περίπου τύπου τοχω δει στο baywatch κ νομίζω το κάνανε καπως έτσι. Ναυαγοσώστης πουθενά, ασθενοφόρο και γιατρός επίσης, εμείς απαίδευτοι -ντροπή μας- στο να δίνουμε τις πρώτες βοήθειες τέτοιες στιγμές..  

Αυτά τι να πρωτοσχολιάσεις.

Από τον φίλο Ν.Τ.

Σχόλια (1)

  1. Author’s gravatar

    Δεν ήταν μόνη, λίγα λεπτά μετά που την έβγαλαν από το νερό ήρθε η κόρη της. Ήταν λίγο πιο περα και δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Ηταν σε πλήρη σύγχυση. Ελπίζω να τα κατάφερε η γυναίκα. Γίνονται και θαύματα, τι να πω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *