«Η Εβίτα κ. Βερναδάκη δεν θα φτάσει ποτέ τα 44»

«Η Εβίτα κ. Βερναδάκη δεν θα φτάσει ποτέ τα 44»

Έως εδώ! Ακούστε κ. Βερναδάκη και οι υπόλοιποι της παρέας. Η Σοφία, η Βασιλική, ο μπέμπης, ο Δημήτρης, η Έβίτα, ο Ανδρέας και τόσα άλλα παιδιά δεν θα φτάσουν ποτέ τα 44! Δεν φώναξε κανείς σας εκείνη τη μέρα «μην αφήσετε τα παιδιά να καούνε είναι μόλις 9,7, 13 ετών , 6 μηνών»! Κανείς σας.

Ο Αλέξανδρος είναι μόλις 20 και έσωσε δεκάδες ζωές στη φωτιά. Οπως και η Κατερίνα, ο Παναγιώτης και τόσοι άλλοι. Πάλεψαν και τα κατάφεραν. Χωρίς να τους βοηθήσει κανείς. Ούτε η πυροσβεστική, η αστυνομία, χωρίς εναέρια μέσα, χωρίς υδροφόρες, χωρίς ασυρμάτους. Με τα χέρια τους σήκωναν τα παιδιά και τα βοηθούσαν. Με τη δύναμη της φωνής του ούρλιαζαν στον κόσμο να απομακρυνθεί. Και τα κατάφεραν . Χωρίς να έχουν εκπονήσει κάποιο σχέδιο εκατομμυρίων για διάσωση και εκκένωση. Μόνοι τους. Και χωρίς να έχουν την εμπειρία ενός 44χρονου. Κι όμως έχουν σκυμμένο το κεφάλι γιατί δεν μπόρεσαν να σώσουν κι άλλους. Αυτοί που έδωσαν τα πάντα. Που ρίσκαραν ακόμη και τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός σας κ. Βερναδάκη δεν είναι μπέμπης 4 μηνών. Έίναι 44 ετών!

Θα το χτυπήσουμε λοιπόν το «παιδί» κι ας αρνείται να μεγαλώσει. Θα το χτυπήσουμε γιατί κάποια άλλα παιδιά ήθελαν να μεγαλώσουν αλλά ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΈΣ. Θα το χτυπήσουμεγιατί η θητεία του στο15μελές τελείωσε. Γιατί η χώρα δεν είναι προαύλιο σχολείου για να κάνεις κατάληψη. Έίναι οι άνθρωποι, τα σπίτια, τα χωράφια, η θάλασσα, τα εδάφη. Κι εσείς δεν προφυλάξατε τίποτα από αυτά.

Μα πάνω από όλα η Έλλάδα είναι τα παιδιά μας. Τα παιδιά όλων μας. Τα παιδιά που θέλουμε να τα δούμε να μεγαλώνουν. Γιατί αυτά είναι η ζωή, η ελπίδα, η χαρά, το φως, τα όνειρα μας. Και δεν μπορείτε να τα κάνετε στάχτη.
Ξέρετε πόσοι 44χρονοι κ. Βερναδάκη, πάλεψαν με τις φλόγες; Πόσοι 44χρονοι παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν τις οικογένειές τους; Πόσοι 44χρονοι διαπρέπουν εντός και εκτόςσυνόρων;

Αν όχι, μήπως ξέρετε πόσοι 44χρονοι κλαίνε τα παιδιά τους σήμερα; Πόσοι κάηκαν; Πόσοι 44χρονοι δεν έχουν πια σπίτια και αυτοκίνητα; Πόσοι 44χρονοι δεν έχουν πια ελπίδα;

Και όχι κανένας δεν του φορτώνει του 44χρονου Αλέξη λάθη του παρελθόντος. Δεν φταίει για το παρελθόν συμφωνώ. Η 23η Ιουλίου του 2018 όμως ήταν μόλις μια εβδομάδα πριν. Και είχε 3 ολόκληρα χρόνια για να αποτρέψει τέτοιες καταστροφές. Και έχει περάσει και μία εβδομάδα και κανείς δεν φταίει. Και κανείς δεν παραιτείται. Και λάθη δεν έγιναν. Κανένα … ίσως ένα πριν από 3 χρόνια!!!

Αν νιώθετε ότι θέλετε να προστατέψετε το 44χρονο «παιδί», να το κάνετε. Δεν χρειαζόμαστε τέτοια “παιδιά». Πρωθυπουργό χρειαζόμαστε να κυβερνά. Και τέτοιον δεν έχουμε.

Έχουμε όμως τον Αλέξη που είναι 44 ετών και του αρέσει το κρυφτό!!! Κοίτα σύμπτωση! Και στα παιδιά που χάθηκαν αυτό το παιχνίδι άρεσε!!! Μόνο που τώρα αυτά κρύβονται πίσω από τα σύννεφα και ο Αλέξης στο Μαξίμου!!! Κι είναι μόλις 44 ετών!!! Κρίμα.

«Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος», βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης

Από την φίλη Δέσποινα Γεωργιάδου

Σχολιάστε