Βρήκαν μέρα!!! «Μοιράζουν» αυξήσεις στα golden boys!

775x494

Γράφει ο ΙσχυροΓνώμων

Μια μέρα σαν και την σημερινή που από την μια ακόμη βρίσκουν σωρούς στα αποκαϊδια της πυρκαγιάς στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά και από την άλλη τα Βόρεια Προάστια και πολλές άλλες περιοχές πλημμυρίζουν και «πνίγονται» λόγω της καταρρακτώδους βροχόπτωσης, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή φωτογραφική διάταξη που μοιράζει υπέρογκες αύξησεις στα golden boys των ΔΕΚΟ, σε τροπολογία – προσθήκη του σχεδίου νόμου -ω τι ειρωνεία- για την φοροδιαφυγή!!!

Συγκεκριμένα, η τροπολογία ουσιαστικά δίνει αυξήσεις έως και 60% -δια της πλαγίας- στους μισθούς τους!!

Μιλάμε ουσιαστικά, για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ, καθώς με αυτή την Υπουργική τροπολογία εξαιρούνταν οι μισθοί Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και ανεβαίνει το το ανώτατο όριο των αποδεοχών τους στα 7.483 ευρώ!!

Η τροπολογία προβλέπει πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπον θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

Μετά την γενική κατακραυγή πριν από λίγο απέκτησαν ίσως την…. τσίπα που θα έπρεπε να έχουν ευθύς εξ΄αρχής και απέσυραν την εν λόγω φωτογραφική διάταξη: Το αν είναι μια δίκαιη ή όχι παρέμβαση είναι μια άλλη κουβέντα.. Η επιλογή όμως της ημέρας που κατατέθηκε η τροπολογία αυτή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ίσως αποτυπώνει και την ποιότητα κάποιων από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον σημερινό κρατικό μηχανισμό.. Εν κρυπτώ και εν μέσω σύγχυσης λοιπόν πήγαν να την περάσουν…

Ιδού η επίμαχη τροπολογία που τελικώς απεσύρθη.. προφανώς για να επανέλθει κάποια άλλη στιγμή:

golden boys

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10803792.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *