Ποιος είπατε επέτρεψε τις αυθαιρεσίες κ. Καμμένο;

Ποιος είπατε επέτρεψε τις αυθαιρεσίες κ. Καμμένο;

Όταν κρίνω μια Κυβέρνηση μπορώ και να αποδεχτώ -όπως όλοι- ότι μπορεί να κάνει και λάθη: Όπως καλή ώρα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εκτίμησε λάθος το πως θα χειριζόταν τους δανειστές και έφτασε -αφού έκανε δημοψηφίσματα- να υπογράφει σκληρά μέτρα όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου… Αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση και η διάθεση τελικά να σχεδιάσει και να διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο για την χώρα…

Μπορώ ακόμη να δεχτώ πως μια Κυβέρνηση θα προσλάβει και τα «δικά της παιδιά» -πχ τον Καρανίκα- εφόσον βεβαίως  δεν κατασπαταλά από τον Κρατικό κορβανά, τα έσοδα που προέκυψαν από τους φόρους του κάθε πολίτη, απλά και μόνον για να βολέψει τα παιδιά της αδιαφορώντας εάν είναι χρήσιμα για την Κρατική μηχανή.

Δέχομαι ακόμη πως υπάρχει περίπτωση μια φυσική καταστροφή να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην «κλιματική αλλαγή» δεν δέχομαι όμως αυτό να καλύπτει όλα τα λάθη και τις αστοχίες.

Και εκείνο που σίγουρα δεν δέχομαι και με εξοργίζει ειδικά τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι η έπαρση… Η έπαρση που μπορεί να επιδείξει ένας υπουργός όπως ο Πάνος Καμμένος όταν ρίχνει ευθύνες για το φονικό σε όσους έχουν αυθαίρετα..

Ναι κ. Καμμένο.. Φταίμε και εμείς, όσοι αυθαιρετούμε.. Που είσασταν όμως εσείς; Για ποιο λόγο ακριβώς ήρθατε στην εξουσία; Τολμήσατε κ. Καμμένο να πάρετε μια μπουλντόζα να γκρεμίσετε κάθε αυθαίρετο;;;

Ή μήπως και εσείς -ως Κυβέρνηση- φέρατε ρυθμίσεις για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, αποσκοπώντας απλά στο να βάλετε χρήματα στο Κρατικό Ταμείο για να τα μοιραστείτε κατόπιν με τα… δικά σας παιδιά;;;

Αλλά έχετε δίκιο τελικά κ. υπουργέ… Εμείς φταίμε… Και φταίμε γιατί σε λίγο καιρό θα μας τάξετε καμιά θεσούλα στο Δημόσιο ή κανα μέρισμα και θα ξεχάσουμε και τις ευαισθησίες μας για τις αθώες ζωές που χάνονται από τις αυθαιρεσίες που όχι μόνον εσείς επιτρέπετε αλλά και ενθαρρύνετε, όπως θα ξεχάσουμε και την έπαρση σας και τα πάντα.. και θα έρθουμε να σας .. ξαναψηφίσουμε… Όπως και εσάς.. Όπως και τους προηγούμενους που δεκαετίες στο τιμόνι αυτής της χώρας την έκαναν .. σαν τα μούτρα μας…

Μισή ντροπή δική σας… και η άλλη μισή δική μας..

Είναι όμως η ντροπή ολόκληρη δική σας κ. Καμμένο όταν σε πυρόπληκτο, σε άνθρωπο που σας λέει ότι κολυμπούσε 4 ώρες για να σωθεί, σε πολίτη που πιθανόν σας ψήφισε – οπωσδήποτε όμως σας πληρώνει με τους φόρους του για να είστε υπουργός- εσείς του απευθύνεστε λέγοντα; «εσύ και ο Πορτοσάλτε τα λέτε» γιατί δεν σας άρεσε αυτό που ακούσατε.. Λυπάμαι..

Λυπάμαι για την έπαρση της εξουσίας και για αυτό που τελικά εμείς δημιουργήσαμε..

Για την ιστορία παραθέτω τα όσα διαβάζω πως ειπώθηκαν σε συνέντευξη του Πάνου Καμμένου … πάνω στα καμμένα:

«Έκαναν κατάληψη της ακτογραμμής και έχτισαν  χωρίς να εφαρμόζουν τους  νόμους», είπε o υπουργός Άμυνας –  «Δεν είναι δική μου δουλειά η πυρόσβεση» – Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και  η Πυροσβεστική έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.

Δεν σεβάστηκε ούτε λεπτό τους κατοίκους στο Μάτι που  θρηνούν δικούς τους ανθρώπους, που αναζητούν με αγωνία αγνοούμενους συγγενείς και φίλους, που προσπαθούν να πάρουν ανάσες πάνω από τους καρβουνιασμένους κόπους μιας ολόκληρης ζωής .

Εξαιρετικά προκλητικός, σαν να μην είχε επαφή με το περιβάλλον και με όλα αυτά που είδε προηγουμένως κατά την περιοδεία του,  δεν δίστασε να κατονομάσει ως κύριους υπεύθυνους της τραγωδίας, τα ίδια τα θύματα, τους κατοίκους της περιοχής που έχει σβηστεί από το χάρτη.

Κατά τον κ. Καμμένο υπεύθυνη είναι η αυθαίρετη δόμηση που έκλεισε τους δρόμους διαφυγής, τονίζοντας ότι αυτή ήταν που συνέβαλε σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές. Μάλιστα είπε πως τώρα, μετά την τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους.
Ο κ. Καμμένος τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάβιν Λι, για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Από τον φίλο Β.Δ.

Σχολιάστε