Προσεχώς… «αδίστακτες» πρακτικές είσπραξης χρεών

Προσεχώς… «αδίστακτες» πρακτικές είσπραξης χρεών

Λέτε να το δούμε… προσεχώς και στην Ελλάδα; Αυτή την στιγμή στην Κύπρο, όσοι έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο σε συνεταιριστική τράπεζα και διατηρούν καταθέσεις σε συνεταιριστική τράπεζα ξύπνησαν και βρήκαν τους λογαριασμούς τους δεσμευμένους, μέχρι να συζητήσουν με την τράπεζα ρύθμιση του δανείου.

Αλλά και στην χώρα μας πέρα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς -που έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως- τα τραπεζικά ιδρύματα κατάφεραν και πήραν κάτι αντίστοιχο: Το δικαίωμα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης των χρεών τους μέσω του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη!

Αυτό πολύ απλά δίνει την δυνατότητα στο εκάστοτε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα να τσεκάρει εάν κάποιος που έχει χρέη στην Α τράπεζα και υποβάλλει αίτηση για να τα ρυθμίσει μέσω του νόμου, έχει την ίδια ώρα παχυλές καταθέσεις στην Β τράπεζα.

Ως τώρα δεν μπορούσαν να ξέρουν εάν ο τάδε δανειολήπτης ήταν από την μια κοκκινισμένος και από την άλλη είχε καταθέσεις που ήταν αρκετές όχι μόνον να εξοφλεί τις δόσεις του αλλά και… ολόκληρο το δάνειο.

Βεβαίως είναι μια λογική απαίτηση και ρύθμιση, γιατί δεν είναι λογικό να συνεχίζεται η αυθαιρεσία από πλευράς ορισμένων στρατηγικών κακοπληρωτών που ενώ έχουν καταθεσάρες επιμένουν να φεσώνουν τους πάντες!!

Εκείνο που μένει να δούμε είναι εάν αυτό το μέτρο επεκταθεί γενικώς για όσους υποβάλλον αίτημα για δάνειο, ώστε να ξέρουν από την αρχή ότι εάν κάνουν παρασπονδία και φυσικά έχουν καμπόσα χρήματα στην άκρη θα βγουν άμεσα στην σέντρα!

Από τον φίλο Ν.Χ.

Σχολιάστε