«Και εμείς εδώ ανακυκλώνουμε την αλητεία μας»!

«Και εμείς εδώ ανακυκλώνουμε την αλητεία μας»!

Αποκαρδιωτική εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι δρόμοι της Αθήνας, με τους κάδους απορριμάτων να έχουν υπερχειλίσει και η κατάσταση να χτυπά «κόκκινο» για τη δημόσια υγεία.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στο «λουκέτο» που έχει μπει εδώ τις τελευταίες ημέρες στον ΧΥΤΑ Φυλής. Για 10 ημέρες παρέμεινε κλειστός, εξαιτίας ρωγμής στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά!!

Η Φυλή καταρρέει, λέει αλλά πού να τα πάμε; Εκεί που κλείσαν τους δρόμους; Με φωτιές;; Εκεί που λένε τα γελάδια και τα πουλιά, θα πεθαίνουν; Η γελοιότητα είναι αυτή που πεθαίνει..

skoupidia_arthro

Την ίδια ώρα, στην Δανία 400.000 τόνοι σκουπίδια καίγονται και παράγουν ζεστό νερό για 120.000 νοικοκυριά και το εργοστάσιο είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε επάνω να κάνουν …σκι!!!
Κάθε πολυκατοικία έχει τους δικούς της κάδους σκουπιδιών πίσω στην αυλή και μέσα σε μικρές αποθήκες που τις κλειδώνουν. Οι δε κάτοικοι ξέρουν και ξεχωρίζουν χαρτί, γυαλί και οργανικά σκουπίδια, τ’ άλλα σε ξεχωριστή σακούλα όπου θα πάνε για κάψιμο. Τα πλαστικά μπουκάλια και του αλουμινίου τα ρίχνουν στα μηχανήματα και έχουν επιστροφή χρημάτων.
Αυτά όμως στην Δανία.

Και εμείς ανακυκλώνουμε την αλητεία μας!

Από τον φίλο Λουκ. Σ.

Σχολιάστε