«Αστακός» το Αιγαίο!

«Αστακός» το Αιγαίο!

Εντολή για αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Αιγαίο με δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων να είναι σε επιφυλακή έδωσε η τουρκική προεδρία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως αποφασίστηκε να βρίσκονται στο Αιγαίο σε επιφυλακή μία φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών. Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της αυξημένης έντασης στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα είναι τελειωμένη και χρεοκοπημένη»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη χώρα «χρεοκοπημένη» και «τελειωμένη».

Ως επιχείρημα στους ισχυρισμούς του, ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας.

Σε εκδήλωση του οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι».

Αναφορικά με την τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι θα αλλάξει μετά τις εκλογές. «Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μετανιώσει που επένδυσε στην Τουρκία και ούτε θα το μετανιώσει» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από reader

Σχολιάστε