«Μπάχαλο» με τις επιστροφές του ΕΦΚΑ!

«Μπάχαλο» με τις επιστροφές του ΕΦΚΑ!

Με τις υπηρεσίες που μας παρέχει το Κράτος εν έτει 2018 πως να μην λες μετά «Μνημόνια μέχρι να παγώσει ο ήλιος»; Αυτό που μου προέκυψε με τον ΕΦΚΑ και τον επαναϋπολογισμό των εισφορών για το 2017 πραγματικά είναι για να «γελάς και να κλαις»: Να γελάς για τα χάλια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που δήθεν μας παρέχονται για να διευκολύνουν την ζωή μας και να κλαις με το πως τελικά καταλήγεις να πέφτεις και πάλι στο «λούκι» των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της άγνοιας που δηλώνουν για βασικά ζητήματα οι αρμόδιοι δημόσιοι υπάλληλοι..

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Πριν λίγες ημέρες εμφανίζεται στην ηλεκτρονική μου μερίδα στον ΕΦΚΑ ένα ποσό το οποίο όπως ξεκάθαρα ανέφερε η σχετική ειδοποίηση ήταν η επιστροφή που πρέπει να μου δώσει ο ΕΦΚΑ από τον επαναϋλογισμό των εισφορών που κατέβαλλα την περασμένη χρονιά.

Εφόσον είχα δηλώσει πως οποιαδήποτε διαφορά προκύψει θέλω να συμψηφιστεί με μελλοντικές μου εισφορές, στην ειδοποίηση από τον ΕΦΚΑ υπήρχε ένα μήνυμα που έγραφε «το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με επόμενες εισφορές»… Ως εδώ καλά.

Θεώρησα σωστό να καλέσω τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για να επιβεβαιώσω ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσω την επόμενη δόση: Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι χρειάστηκε να αναμένω στο ακουστικό μου σχεδόν μισή ώρα για να το σηκώσει κάποιος χριστιανός να μου δώσει κάποιες απαντήσεις, η υπάλληλος που μου απάντησα έδειξε να έχει μπερδέψει την βούρτσα με την… Λούτσα!

Ενώ εγώ της μιλούσα για το ποσό που φαίνεται στην μερίδα μου ότι μου οφείλεται από το 2017, εκείνη μιλούσε για την παράταση που δόθηκε στην εξόφληση των εισφορών που αντιστοιχούσαν στον φετινό Μάρτιο.. Άλλα αντί άλλων δηλαδή..

Με τα πολλά αυτό που μου είπε είναι πως ίσως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως εμφανίζονται στην ηλεκτρονική μου μερίδα, ότι ενδεχομένως και να μην μου χρωστά ο ΕΦΚΑ και πως ίσως θα πρέπει να εξοφλήσω κανονικά την επόμενη δόση.

Εν κατακλείδι μου είπε να ξανακαλέσω από βδομάδα -ναι, ναι, σε αυτό το τηλέφωνο που με είχαν να περιμένω μισή ώρα για να απαντήσουν- όταν και οι υπηρεσίες θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς ανάλογο «πρόβλημα» με το δικό μου είχαν και άλλοι και έπρεπε να το ξαναδεί ο ΕΦΚΑ!

Τελικά τι έγινε βρε παιδιά; Αυτά που υπολόγισαν οι ίδιες οι υπηρεσίες και προκύπτει πως μας χρωστάνε, όπως οι ίδιοι μας ενημέρωσαν υπάρχει περίπτωση και να… μην;;;;;

Έλεος πια …

Από την φίλη Ε.Μ.

Σχολιάστε