Ξέρεις από επενδύσεις;;;

Ξέρεις από επενδύσεις;;;

Κουτσός στον κάμπο έτρεχε να πιάσει καβαλάρη!!.
Οι προτάσεις για επενδύσεις έχουν λιγότερη αξία και από το χαρτί λέει ο Γερμανός αξιωματούχος! Ο καημένος, δεν κάνει για αξιώματα αυτός, αν δεν γνωρίζει το ποιόν του λαού, εκάστου κράτους της ΕΕ!!

Πότε θα μάθει πως οι αριστεροί μισούν τις επενδύσεις; Χρόνια τώρα, όταν ανοίγουν το στόμα τους ακόμη και για φαί, το πρώτο που τους φεύγει ασυγκράτητα μαζί με τα σάλια τους, είναι να ενοχοποιούν τους βιομηχάνους, βιοτέχνες και παντός είδους επιχειρηματίες-επενδυτές, που έτυχε να έχουν κέρδη από τη δουλειά τους, επάνω στην οποία ρίσκαραν ότι είχαν και δεν είχαν. Το κέρδος και το ρίσκο πάνε μαζί, είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος!.
Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια λόγια χωρίς να αλλάζουν κασέτα. Το λένε όμως με έναν τρόπο ιδιότυπο, αφήνοντας να εννοηθεί, (από τους αφελείς) πως οι ίδιοι είναι οι μάρτυρες του «συστήματος» και πως δεν ενδιαφέρονται ολότελα για ατομικό όφελος – κέρδος, αλλά μάχονται σαν ιεραπόστολοι για το… κοινωνικό σύνολο (sik).
Το δημόσιο που παράγει μόνο ελλείμματα, κατά έναν περίεργο τρόπο τους γοητεύει αφάνταστα!.
(Για την ιστορία, από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις – εκτός μονοπωλίων – από την γέννηση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, μόνο μία είχε κέρδη και μόνο τον πρώτο χρόνο της κρατικοποίησης της, ίσως από κεκτημένη ταχύτητα!!. Ήταν η Ο.Α. υπό την διοίκηση του Ευθ. Χριστοδούλου!.)
Τι τα κάνουν όμως τα κέρδη τους αυτοί που τα παράγουν, εκτός από το να… τροφοδοτούν τα ελλείμματα του δημοσίου τομέα; Ιδού ένα ερώτημα για όσους αδυνατούν να παραγάγουν πλούτο, αλλά και που δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να απαντήσουν τουλάχιστον σ’ αυτό το ερώτημα.
Υπάρχουν τέσσερις επιλογές:
1) Να τα επενδύσουν επεκτείνοντας την επιχείρηση τους (για περισσότερα κέρδη) που σημαίνει νέες προσλήψεις νέος τζίρος στην αγορά νέες παραγγελίες σε μηχανές, αυτοκίνητα, νέες οικοδομές.
2) Να τα φάνε στα μπουζούκια στις ταβέρνες και στα καμπαρέ, που λέει και το άσμα. Αυτό σημαίνει πως θα δουλέψουν οι μουσικοί οι σερβιτόροι μάγειροι, κρεατοπαραγωγοί, αμπελουργοί, λαχανούδες, λουλουδούδες, κάβες, μεταφορείς, λογιστές κτλ. Πάλι τζίρος στην αγορά!.
3) Να τα καταθέσουν στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως, αν οι τράπεζες έχουν σωρεία καταθέσεων θα αναγκαστούν να «ρίξουν» τα επιτόκια δανεισμού και να πουλάνε φτηνότερα και ευκολότερα το συσσωρευμένο χρήμα. Τι νόημα έχει για τους τραπεζίτες οι σωρεία καταθέσεων, αν δεν βρουν επιχειρηματίες με φρέσκες ιδέες να τους τα δανείσουν ώστε να κερδίσουν κάτι; Όπερ σημαίνει πως, όποιος δραστήριος νέος έχει κάποια φιλόδοξα σχέδια, θα μπορεί να δανείζεται φτηνά, γρήγορα και εύκολα. Ακόμη μεγαλύτερος Τζίρος στην αγορά.
4) Να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό. Αυτό το κάνουν μόνο στην περίπτωση που βλέπουν να έρχεται κατά πάνω στα πράγματα ένα κόμμα που έχει σοσιαλιστικές, κομουνιστικές ή κρατικίστικες αντιλήψεις, τάσεις και αναφορές. Από τέτοια κόμματα βρίθει ο τόπος, εντός και εκτός της βουλής των Ελλήνων (φτου μας μη μας ματιάσω κιόλας).
Όμως με φιλελευθέρους στην κυβέρνηση και λιγότερο φιλελεύθερους στην αντιπολίτευση δεν θα είχαν λόγους να φυγαδεύσουν τα χρήματά τους οι «ανάλγητοι» επιχειρηματίες (!). Το αντίθετο μάλιστα: όχι μόνον δεν θα έφευγαν κεφάλαια προς το εξωτερικό, άλλα η Ελλάδα θα είχε καταστεί μια δεύτερη Ελβετία, η Ελβετία του Νότου.

Θα ήταν ο ιδανικός τόπος για τα κεφάλαια Τούρκων, Αράβων και όλων των σλαβόφωνων λαών από την Αλβανία μέχρι το Βλαδιβοστόκ.
Ακόμη; Όλοι οι δικτατορίσκοι της Αφρικής και της Ασίας θα προτιμούσαν την Ελλάδα, (που.. ταιριάζουν καλύτερα τα χνώτα τους) παρά την Ελβετία ως ιδανικό τόπο όπου θα μπορούσαν να επενδυθούν ή έστω, να… αναπαυθούν τα αρπαγμένα (από άλλους αφελείς) χρήματά τους!!!.
Ετούτα τα ζουλάπια της κυβέρνησης όμως, περιμένουν επενδύσεις τη στιγμή που γνωρίζουν και οι ίδιοι όπως όλος ο κόσμος, πως όσοι από τις τάξεις τους σκάμπαζαν λίγο από οικονομικά, έστω και στρεβλά, όπως οι υπουργοί τους επί των οικονομικών, φυγάδευσαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό όταν άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα πως, από κάποια παραδοξότητα του σύμπαντος θα καταλάβαιναν οι ίδιοι την εξουσία!!!!!!

Οι υπόλοιποι που δεν σκαμπάζουν οικονομικά, οι μπούφοι, όπως είναι ο Καρανίκας, εύχονται να πάνε στα τσακίδια οι επενδυτές, για να μη του θυμίζουν πως υπάρχει ευμάρεια!!.

Από τον φίλο Κω.Τζ.

Σχολιάστε