«Άγιο είχε» γυναίκα που παρέσυρε χείμαρρος στην Θεσσαλονίκη

«Άγιο είχε» γυναίκα που παρέσυρε χείμαρρος στην Θεσσαλονίκη

Από θαύμα σώθηκε γυναίκα την οποία την παρέσυρε χείμαρρος που είχε δημιουργηθεί από την σφοδρή βροχόπτωση και αρχικά θεωρήθηκε αγνοούμενη: Νωρίτερα, μία κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο με δυνατή καταιγίδα και σφοδρή χαλαζόπτωση, έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη, την οποία διέσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είχε καταφέρει να γατζωθεί σε κάποια σχοινιά και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Το νερό ήδη πλημμύρισε τα μαγαζιά και τα υπόγεια των οικοδομών, ακόμη και τον Λευκό Πύργο, ενώ αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Καταστήματα και σπίτια έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του κέντρου. Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβιβάζουν τον κόσμο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Πλημμύρισε και το δημαρχείο

Ούτε το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε εξαίρεση από τη φοβερή θεομηνία που πλήττει την τελευταία ώρα την πόλη.

Tο πίσω μέρος με το αμφιθέατρο, το κυλικείο και τα ισόγεια του μεγάρου πλημμύρισαν, ενώ την ίδια ώρα έσπασαν οι πόρτες από τα ορμητικά νερά.

Η Διεύθυνση Τροχαίας απεύθυνει έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λογω των έντονων φαινομένων.

Σχολιάστε