Το χάσαμε το κόμμα κυρά Φώφη…

Το χάσαμε το κόμμα κυρά Φώφη…

Η αστική τάξη, τα κατσάβραχα, οι καρικατούρες της πολιτικής σκηνής, η κυρία Φώφη και τα διδακτορικά μου, μέσα…

Αλλιώς τα μάθαμε και αλλιώς τα συναντούμε. Τα παλιά καλά χρόνια το να αποκαλέσεις κάποιον “κύριο” με ηγετική θέση χωρίς να ακολουθεί το επώνυμο του αποτελούσε προσβολή.

Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό στο ΠΑΣΟΚ με τα άσχετα παιδάκια που έχει μαζέψει δίπλα της στο κόμμα “η κυρία δεν με μέλλει” Φώφη.

Σκεφτείτε αν κάποιος στενός συνεργάτης των αείμνηστων ογκόλιθων της πολιτικής Καραμανλή και Παπανδρέου τους αποκαλούσε δημόσια “κύριε Κώστα” και “κύριο Ανδρέα”.

Ποτέ. Ποιος θα τολμούσε άλλωστε; Ούτε σαν σκέψη δεν υπήρχε καν.

Το “κυρία Φώφη” όπως αποκαλεί δημόσια -σαν να απευθύνεται στην γειτόνισσα του- την κυρία Γεννηματά ο Μάνος Χριστουδαλάκης γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι θέμα εποχής, απλοποίησης, αυτοματισμού και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Κύριε Χριστοδουλάκη είναι θέμα βλαχιάς από μέρους σας -λες και μιλάει κάποιος που ήρθε από τα κατσάβραχα- που δεν καλύπτουν όσα διδακτορικά και να πάρετε και ισοπεδώνεται τα πάντα αποκαλώντας την αρχηγό ενός πολιτικού χώρου, “κυρία Φώφη”.

Άντε στην περίπτωση οικειότητας να είναι η Φώφη, όπως ήταν παλιά για τον ελληνικό λαό ο Ανδρέας.

Βέβαια, το πολύ απλό “Ανδρέας” συμβόλιζε το εκτόπισμα, το κύρος, την ευγένεια, τον σεβασμό.

20150111_100734

Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο είναι και θέμα του κύρους που σου εμπνέει ο συνομιλητής σου, ο απέναντι σου.

Αυτό εμπνέει η κυρία Φώφη στο περιβάλλον της και αυτό εισπράττει από τον Μάνο Χριστουδαλάκη και προφανώς και από όλα τα παιδάκια του θιάσου των καθυστερημένων.

Αυτά τα θρασύτατα παιδάκια που με τέτοιες προσφωνήσεις δείχνουν ότι δεν σέβονται την ηγέτιδα Φώφη, ότι την αγνοούν και γιατί όχι μπορεί να γράφουν και το ΠΑΣΟΚ, το ΣΟΚ με “ωμέγα”.

Η χλέπα των νέων ηθών της πολιτικής και ο Θεός να μας φυλάει, από “τα παιδιά της Φώφης”.

Γι’ αυτό και το Κίνημα Αλλαγής της κυρίας Φώφης όχι δεν θα παίξει ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά με όλα τα καθυστερημένα που έχει μαζέψει θα πατώσει.

Στο λέω για εκατοστή φορά Φώφη: Πάρε τον θίασο σου παραμάσχαλα και αποχώρησε από την πολιτική σκηνή. Είστε αποτυχημένα νούμερα.

Αλέξιος Κοιμήσης, υπερήφανος ΠΑΣΟΚος, που το Κίνημα Αλλαγής το έχει γραμμένο στα “παλαιότερα των υποδημάτων” του.

Σχολιάστε