Κατέσχεσαν λάθος ποσό και δεν το.. επιστρέφουν!!!

775x494

Έλεος πια με αυτό που συνεχίζουμε να αποκαλούμε Ελληνικό Κράτος! Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα με πρωταγωνιστές τους γραφειοκράτες του ελληνικού δημοσίου και εμείς όχι μόνον  δεν μιλάμε αλλά συνεχίζουμε να ζούμε, να δουλεύουμε  εδώ και να τους ταϊζουμε!!

Είναι τουλάχιστον τραγικό αυτό που μου συνέβη: Για ένα χρέος 695 ευρώ (με τις προασυξήσεις με τα πάντα) μου κατέσχεσαν 2.085 ευρώ!! Αλλά τα … ρέστα, δηλαδή τα επιπλέον ποσά που έβαλαν στα Ταμεία τους δεν μου τα επιστρέφουν γιατί έτσι -μου λένε πως- λέει ο νόμος!!! Απίστευτο !!!

Μιλάμε πια για την απόλυτη ξεφτίλα! Τι ακριβώς συνέβη;;; Είμαι πλέον συνταξιούχος.

Το 1993 έβαλα «λουκέτο» σε μία επιχείρηση που διατηρούσα στην Κρήτη και μέχρι πριν από λίγες ημέρες γνώριζα -ή έτσι πίστευα- πως δεν είχα καμία εκκρεμότητα ούτε με Εφορία, ούτε με ΙΚΑ, ούτε με ΤΕΒΕ, ούτε με τον Δήμο, με κανέναν τέλος πάντων καθώς τόσο εγώ όσο και ο τότε συνεταίρος μου είχαμε φροντίσει να κλείσουμε τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας.

Αυτά μέχρι πριν 2 εβδομάδες: Γιατί μετά από 25 ολόκληρα χρόνια έμαθα ότι χρωστάω στα αρμόδια ασφαλιστικά Ταμεία το… εξωφρενικό ποσό των 695 ευρώ!!! Και το έμαθα επαναλαμβάνω μετά από … 25 χρόνια, χωρίς όμως να με ενημερώσουν με κάποιο τρόπο, χωρίς δηλαδή να μας στείλουν κάποια ειδοποίηση, αλλά απροειδοποίητα κατέσχεσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου!

Και εντάξει .. Το βρήκαν το ποσό που χρωστούσα και καλώς έπραξαν και έσπευσαν να το εισπράξουν. Και τι έκανε λοιπόν το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών);;;

Δέσμευσε έναν τραπεζικό λογαριασμό μέχρι το ύψος αυτής της οφειλής, αλλά δεν έμεινε εκεί.. Δέσμευσε το ίδιο ποσό (… των 695 ευρώ του χρέους που ανακάλυψαν) από τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς!!! Δηλαδή σύνολο 2.085 ευρώ από τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς που είχα στο όνομά μου σε τρεις διαφορετικές τράπεζες!! Με άλλα λόγια ένα χρέος το πλήρωσα εις.. τριπλούν!!!

Φυσικά έσπευσα να διαμαρτυρηθώ στο ΚΕΑΟ και τι μου είπαν; «Έτσι, είναι κύριε ο νόμος. Το επιπλέον ποσό θα παραμείνει στα Ταμεία μας και θα συμψηφιστεί με τυχόν μελλοντικές σας οφειλές»!! Τι λέτε βρε παιδιά;; Είμαι 73 ετών. Τι μελλοντικές τυχόν οφειλές μου λέτε;; Που κάθε χρόνο έχω επιστροφές φόρου;;; και πλέον μετρώ αντίστροφα τον χρόνο;;; Πάτε καλά;;;; Α, ρε Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο!!

Α.Κ.

ΥΓ: Λίγο πριν γράψω αυτό το κείμενο για το www.ignomisou.gr έμαθα από τον προ 25ετίας συνεταίρο μου (… το μόνο καλό που έκανε το ΚΕΑΟ ήταν που κατάφερα να του μιλήσω μετά από τόσα χρόνια) ότι του δέσμευσαν το ίδιο ποσό των 695 ευρώ από…. 5 τραπεζικούς λογαριασμούς, δηλαδή του κατέσχεσαν συνολικά 3.475 ευρώ!!! Και από τους δύο μας για την οφειλή δηλαδή των 695 ευρώ -που χρονολογείται από το 1993- δέσμευσαν και παρακράτησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία 5.560 ευρώ και δεν μας τα επιστρέφουν ως όφειλαν!!!! Θα συμφηφιστούν λέει.. Και το λένε σε δύο ανθρώπους που η ηλικία μας και των δύο μαζί αγγίζει τα 150 χρόνια!! Πότε ακριβώς θα μας τα συμψηφίσετε και θα τα επιστρέψετε βρε παλικάρια;;; Ντροπή!!

Αφήστε μια απάντηση