Άλλα…. κόλπα από τις Τράπεζες!!!!

Άλλα…. κόλπα από τις Τράπεζες!!!!

Το συμβάν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε και από την φωτογραφία της απόδειξης συναλλαγής που έκανα μέσω υποκαταστήματος Τραπέζης τις προάλλες και την οποία σας παραθέτω… Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: Χρειάστηκε να πάω στην τράπεζα Πειραιώς για να καταθέσω κάποια χρήματα και επί τη ευκαιρία είπα να πληρώσω και τον λογαριασμό ρεύματος που παρεμπιπτόντως είναι στα ΕΛΤΑ Energy.

Πιθανόν να έχει σημασία ποιος είναι ο πάροχος για την εξέλιξη της ιστορίας, καθότι η ταμίας μου είπε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη πληρωμή για ΕΛΤΑ Energy, αλλά μόνον μέσω ΕΛΤΑ. Αν και θα μπορούσα να το ψάξω σπίτι μου μέσω e-banking και να μην πληρώσω και την προμήθεια που μου ζητήθηκε (1,10 ευρώ, παρακαλώ!) είπα να προχωρήσουμε την συναλλαγή για να ξεμπερδεύω: Άλλωστε, όπως μου τόνισε και η ταμίας θα έκανε την εξόφληση μέσω ΕΛΤΑ βάζοντας τον κωδικό πληρωμής.

Δέχτηκα, έγινε η πληρωμή και πήρα ένα χαρτί που υποτίθεται πως ήταν η απόδειξη της συναλλαγής. Αν και το κείμενο σε αυτό το χαρτί ήταν πολύ μεγάλο και ασύνηθες σε σχέση με όποια απόδειξη έχω πάρει μέχρι σήμερα για συναλλαγή μου μέσω τραπέζης δεν έδωσα σημασία καθότι έπρεπε να πάω και στην δουλειά μου..

Το βράδυ λοιπόν γυρίζοντας σπίτι είπα να κοιτάξω αυτή την … «απόδειξη συναλλαγής». Και τι διαπιστώνω; Ότι η Τράπεζα μου έθετε όρους για την πληρωμή που έκανα στα ΕΛΤΑ!!! Τι όρους; Διαβάστε:

«Σε περίπτωση που η δικαιούχος εταιρεία/οργανισμός κάνει αποδεκτή την παραπάνω πληρωμή, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δεν συμφωνούν με την υποχρέωση στην παραπάνω εταιρεία, αναλαμβάνω εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη να τακτοποιήσω σε συνεργασία με την εταιρεία/οργανισμό το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Επίσης, αναλαμβάνω την ευθύνη να εξοφλήσω μόνος/η μου την παραπάνω υποχρέωση σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους φορείς (δικαιούχος εταιρεία/Οργανισμός- ΔΙΑΣ)»

Και ερωτώ, γιατί κανείς δεν μου εξήγησε περί τίνος πρόκειται: Είναι πολύς καιρός που για μια πληρωμή σε ΔΕΚΟ σου κόβουν τέτοιου τύπου απόδειξη που θέτει και όρους;;; Και για ποιο λόγο οι Τράπεζες αισθάνθηκαν την ανάγκη να ρίξουν το μπαλάκι στον πελάτη τους (…ναι αυτόν που τις στηρίζει με τις καταθέσεις του και πληρώνοντας τρελούς φόρους για να ανακεφαλαιοποιηθούν) για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην συναλλαγή; Δηλαδή, εάν έγινε ένα λάθος σε ένα ψηφίο του κωδικού πληρωμής από την ίδια την ταμία, με ποιον θα βγάλει άκρη ο πελάτης;

Άλλα κόλπα από τους τραπεζίτες που όσο περνά ο καιρός ολόενα και περισσότερο αδειάζουν τους πελάτες τους..

Β.Δ.

Σχολιάστε