Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει!

Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει!

Ο Αστέρας της Βουλιαγμένης είναι ιδέα για την Ελλάδα και για την Αθήνα.
Ο Αστέρας που ξεπουλήσατε σε Τουρκοαραβομουσουλμάνους κατακτητές που ήρθαν φορώντας τον μανδύα των επενδυτών και στην καρδιά του ανεμίζει η Τουρκική σημαία, δημιούργημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε την Αθήνα προορισμό, αφού ήταν και ο ίδιος προορισμός.

Και μαζί με την Αθήνα, έκανε και την τότε ψωροκώσταινα Ελλάδα προορισμό.

Δεν υπάρχει στα χρονικά της χώρας άλλο ξενοδοχείο, τόσο εμβληματικό που το όνομά του να συνδεθεί ως προορισμός. Οι ξένοι που το επισκέπτονταν έλεγαν πρώτα “πάμε στον Αστέρα” και μετά “πάμε στην Αθήνα”.

Μόνο όσοι τα έχουν ζήσει αυτά μπορούν να καταλάβουν.

Ο Αστέρας είναι απλά φιλοσοφία, που την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή οι vips επισκέπτες του απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και οι εργαζόμενοι του.

Στον Αστέρα -που μεγάλωσαν τα παιδιά του Λάτση, του Νιάρχου, του Ωνάση- ο επισκέπτης ήταν φιλοξενούμενος και όχι πελάτης. Το προσωπικό, διακριτικά φρόντιζε πάντα να είναι όλα στην εντέλεια.

Οι δεξιώσεις του άφησαν εποχή. Στα δωμάτια του και στα τραπέζια του κλείστηκαν σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες που άφησαν εποχή.

20150111_100734

Διεθνείς συσκέψεις με αρχηγούς κρατών πέρασαν στην Ιστορία. Και χωρίς αιδώ πήγατε και τον ξεπουλήσατε στους Τουρκοαραβομουσουλμάνους κατακτητές προς 1.000€ το τ.μ. Όταν οι τιμές πώλησης των ακινήτων ξεκινούν στην Βουλιαγμένη από 4.000€ τ.μ.

Τί κάνουν, τι δεν κάνουν και τι πρόκειται να κάνουν λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν. Το μεγαλύτερο event της Αθήνας τα Ποσειδωνια το έχασαν, αλλά απ’ ότι κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα έχουν πλάνα

Είναι αλήθεια ότι στην γωνία του Αστέρα που βλέπει θάλασσα εκεί θα χτιστεί ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στον κόσμο;

Το τζαμί και η Τουρκική σημαία θα είναι τα πρώτα που θα αντικρίζουν οι ξένοι επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια που θα φτάνουν στο λιμάνι….η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους.

Σε Ελληνικό έδαφος και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται, τι θα κάνουν, τι σκοπούς έχουν…η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους.

Εύγε, ξεπουλημένοι.

Όπως έχω ξαναγράψει ο μέγας αντιστασιακός και αείμνηστος Γιώργος-Αλέξανδρος Μαγκάκης όταν ήταν Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, μου είχε πει ότι “δύο πράγματα δεν μπορούν να πουληθούν ποτέ στην Ελλάδα: Η Ακρόπολη και ο Αστέρας.”

Κι όμως εσείς χωρίς τσίπα το ένα το ξεπουλήσατε, χωρίς να σεβαστείτε την ιστορία του. Μήπως έρχεται και η σειρά του άλλου, της Ακρόπολης;

Ο Αστέρας δεν πρέπει ποτέ να πουληθεί έπρεπε να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και έπρεπε να είχε παραμείνει στην Εθνική. Λύση θα βρίσκονταν. Και ξέρω τι λέω, γιατί ήμουν για χρόνια στο τιμόνι του ξενοδοχείου ναυαρχίδα για τον ελληνικό τουρισμό.

Επί των ημερών μου με τις προσπάθειες όλου του προσωπικού τα πήγαμε εκπληκτικά. Τα καθαρά κέρδη ήταν € 10 εκατ. και ο Αστέρας είχε φτάσει ψηλά και σε φήμη.

Άρα πρόθεση δεν είχατε να τον κρατήσετε και θέλατε να τον ξεπουλήσετε και μάλιστα σε ποιους; Στους Τούρκους που σφάζουν στην Συρία και περιφέρουν ως τρόπαια τα κεφάλια των θυμάτων τους στις πόλεις; Σε αυτούς ξεπουλήσατε;

Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και Εκκλησία που έκαναν το ντιλ και είχαν και μυστικές συναντήσεις με τους Τουρκοαραβομουσουλάνους κατακτητές-επενδυτές οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό και στους παροικούντες στην παραλιακή αν σύντομα θα χρειάζονται διαβατήριο ή θα πρέπει να αλλαξοπιστήσουν και να γίνουν μουσουλμάνοι για να μπαίνουν στον Αστέρα-τζαμί.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά είτε λέγεται κράτος, είτε Εκκλησία, είτε Εθνική Τράπεζα, είτε Έλληνες επενδυτές επανακτήστε τον Αστέρα.

Για να ξανασηκωθεί η Ελληνική σημαία, εκεί που σήμερα κυματίζει η Τουρκική. Η Ελληνική σημαία με τα χρώματα της οποίας έγινε γνωστός ο Αστέρας στα πέρατα της γης.
Η Ελληνική σημαία που έκανε γνωστό τον Ελληνικό Τουρισμό σε όλο τον κόσμο.

Υ.Γ.: Αγαπητέ Δήμαρχε Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης αντιμετωπίζεις το θέμα του Αστέρα πολύ επιπόλαια και κάνεις εσφαλμένες συμφωνίες και κινήσεις. Πρόσεχε μην βρεθείς εκτεθειμένος.

Σχολιάστε