ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε «μέρισμα» 40 € η τράπεζα παίρνει προμήθεια τα 4 €!!!

775x494

Μπορεί μια Τράπεζα να κρατήσει ως προμήθεια για μια πληρωμή από το Δημόσιο ποσό που αγγίζει το 10% ;;;;; Στην Ελλάδα μπορεί και… παραμπορεί! Περίμενα το πενιχρό μέρισμα που λαμβάνω από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (κάτι παραπάνω από 40 € όπως βλέπετε στην αποτύπωση της σχετικής συναλλαγής που σας παραθέτω) και τι διαπιστώνω; Με νεότερο μήνυμά της η Τράπεζα Πειριαιώς με πληροφορεί πως επί των 40 € κράτησε προμήθεια 4 € (σας προσκομμίζω επίσης την σχετική συναλλαγή) !!!! Να πω ότι στην δική μου περίπτωση η χρέωση έγινε σε λογαριασμό που τηρώ στην Πειραιώς, αλλά το φαινόμενο αυτό δεν περιορίστηκε στο συγκεκριμένο Ίδρυμα.. Συνέβη σε όλα!

Α- ΠΙ- ΣΤΕ-ΥΤΟ!!!!!

Δηλαδή επί του μερίσματος που μου έδωσε το Ταμείο κράτησαν το 10% !!!!! Φυσικά κάλεσα στο Μ.Τ.Σ. όπου και πληροφορήθηκα  ότι αυτή η χρέωση έγινε από… λάθος και πως σύντομα θα μας επιστραφούν τα χρήματα!!!

Έλεος πια με αυτά τα λάθη!!

Από «λάθος» χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις κάρτες τους κατά την περίοδο των εορτών να διπλοχρεώνονται τα ποσά των συναλλαγών που έκαναν και ακόμη περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματα των… «λάθος» χρεώσεων…

Άλλοι όπως μαθαίνω που είχαν δώσει πάγια εντολή σε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία να εισπράττει από τραπεζικό τους λογαριασμό τα χρήματα των συμβολαίων τους, είδαν την τράπεζα να τους χρεώνει τα διπλά ποσά από ότι τους αναλογούσαν!! Και εκείνοι βέβαια πήραν διαβεβαιώσεις ότι το «λάθος» θα διορθωθεί!! Και ακόμη περιμένουν!

Μια απορία: Μέχρι να επιστρέψει στους δικαιούχους τα χρήματα που χρέωσε κατά … «λάθος» η Τράπεζα, τι τα κάνει ακριβώς;;;; Υπάρχει κανείς να δώσει απάντηση, για το αν και πως αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα μέχρι να επιστραφούν με καθυστέρηση στους δικαιούχους;;; Έτσι, μια εύλογη -πιστεύω- απορία διατυπώνω… Μπας και μάθουμε τι γίνονται αυτά τα λεφτά που παρακρατεί από «λάθος» για αρκετές ημέρες το σύστημα…

Από τον φίλο Μ.Π.

ΕΠΙ ΤΟΥ… ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Την ώρα που το www.ignomisou.gr επρόκειτο να αναρτήσει το σχετικό θέμα πληροφορηθήκαμε πως το Μ.Τ.Σ. έβγαλε ανακοίνωση για τις εν λόγω περιπτώσεις. Σας την παραθέτουμε, αυτούσια:

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διαδικασία παραμετροποίησης του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών από την «ΔΙΑΣ Α.Ε», καταχωρήθηκε εκ παραδρομής από την υπόψη εταιρεία εσφαλμένος κωδικός χαρακτηρισμού του αρχείου καταβολής μερισμάτων, με αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως «ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ» αντί του ορθού «ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΣ» και να επιβαρυνθούν με το αντίστοιχο ανά τραπεζικό ίδρυμα κόστος συναλλαγής.

Μετά τον εντοπισμό του παραπάνω σφάλματος έχουν ήδη αναληφθεί ενέργειες για τη διόρθωσή του, με ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων τραπεζικών ιδρυμάτων για την υλοποίηση των σχετικών αντιλογισμών και την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών  στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Ο Γενικός Διευθυντής

Αθανάσιος Δημητριάδης

Ταξίαρχος»

 

 

Αφήστε μια απάντηση