Εύγε Αλέξη …

Εύγε Αλέξη …

Γράφει Ο ΙσχυροΓνώμων

Στον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να καταλογίσει και να χρεώσει κανείς πολλά.. Μα πάρα πολλά… Για το πως διαπραγματεύτηκε «περήφανα» με τους δανειστές και το πως κατάφερε τελικά μέσα από αυτή την «διαπραγμάτευση» να γυρίσει κάμποσα χρόνια πίσω την χώρα…

Για το τι έλεγε όταν βρισκόταν εκτός Μαξίμου και πως έφτασε να κάνει ένα δημοψήφισμα και μια μεγαλοπρεπή κ@λ@τουμπα όταν άρχισε να ζεσταίνει για τα καλά την καρέκλα του Πρωθυπουργού..

Από το πως χειρίζεται ζητήματα της καθημερινότητας και τα «παιδιά» των Εξαρχείων, έως την λογική του κρατισμού που μοιάζει να τον διακρίνει όταν μιλάμε για επενδυτικά σχέδια ή την μικροκομματική και ψηφοθηρική πεπατημένη που φαίνεται και εκείνος να ακολουθεί, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί του..

Κατά την επίσκεψη του «σουλτάνου» Ερντογάν, όμως, έχω την αίσθηση πως μίλησε στην καρδιά του κάθε Έλληνα: Πόσοι από εμάς δεν θα ήθελαν να ακούσουν έναν Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει στα μούτρα του Τούρκου ηγέτη πως η εισβολή των στρατευμάτων του «γείτονα» στην Κύπρο ήταν παράνομη;; Πόσοι από εμάς δεν θα ήθελαν να τον δουν να τραβάει το αυτί του Τούρκου Προέδρου για τους ιμάμηδες στην Αγιά Σοφιά;; Πόσοι ακόμη δεν θα ήθελαν να ακούσουν έναν Έλληνα να τονίζει στον Τούρκο ότι η μουσουλμανική μειονότητα της θράκης είναι … υπόθεση ελληνική;;;

Και τα πάντα φαίνεται -εκ του αποτελέσματος- πως μεθοδεύτηκαν άψογα: Μετά την κατάπτυστη συνέντευξη του «Σουλτάνου» λίγο πριν έρθει στην Αθήνα και τον επιθετικό του τόνο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και εντός των συνόρων της χώρας που τον φιλοξενούσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πήγε μέχρι εκεί που έπρεπε: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις Συνθήκες, πόσο μάλλον αυτήν της Λωζάννης.

Και την σκυτάλη την πήρε αμέσως μετά ο Αλέξης στο Μαξίμου…Που απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο όπως έπρεπε.. Και φυσικά δεν ήταν τυχαίο που ο προκλητικός και λαλίστατος έως εκείνη την στιγμή γείτονας έχασε τα λόγια του όταν άκουσε την απάντηση του Πρωθυπουργού για την Κύπρο, την Αγια Σοφιά και την μουσουλμανική μειονότητα..

Όσο για εκείνους που λένε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έπρεπε ποτέ να πατήσει το πόδι του στην ελληνική πρωτεύουσα, πόσο μάλλον να μας προκαλεί μέσα στο σπίτι μας… Ίσως και να έχουν δίκιο… Όμως κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης η Ελλάδα άκουσε Ευρωπαίους και Αμερικάνους να επισημαίνουν ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι αδιαπραγμάτευτη «αδειάζοντας» έτσι τον Τούρκο Σουλτάνο..

Εύγε Αλέξη…

 

Σχολιάστε