Dum Spiro Spero… Δηλαδή, «όσο ζω ελπίζω»!

Dum Spiro Spero… Δηλαδή, «όσο ζω ελπίζω»!

Εκ’ διαμέτρου αντίθετες οι εικόνες του νυν και του τέως προέδρου του ΣΕΤΕ.

Ο Γιάννης Ρέτσος, αθόρυβα έχει ήδη κάνει επαφές στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς μέλη του Συνδέσμου ανά την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες.

Βρέθηκε στην καρδιά λοιπόν των προβλημάτων, κάτι που ο Ανδρέας Ανδρεάδης δεν έκανε ποτέ.

Η μόνη του επαφή με τους επιχειρηματίες του κλάδου ήταν στο γραφείο του και that’s all.

Όσο για τις τοπικές κοινωνίες, δεν αξιώθηκε ποτέ να κατέβει από τον θρόνο του να δει και να ακούσει τα προβλήματα.

Κλεισμένος στον μικρόκοσμο του ήταν πάνω σε ένα «καλάμι» και μόλις στο τσακ απεφεύχθει η διάλυση του ΣΕΤΕ -μετά τις δημόσιες καταγγελίες ότι ο ΣΕΤΕ λειτουργεί ως «κλειστό lobby».

Κι αυτό το lobby ήταν έργο του Ανδρέα.

Ελπίζω λοιπόν Γιάννη, να με διαψεύσεις που κάποτε σε αποκάλεσα «παιδάκι» γι’ αυτή την θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ.

Και θα είναι μία «διάψευση» για την οποία θα χαρώ αφού θα έχει να κάνει με το μέλλον του κλάδου αλλά και με το μέλλον της χώρας μια και η οικονομία της στηρίζεται στον Τουρισμό.

Οι πρώτες κινήσεις σου δείχνουν ότι ευτυχώς δεν θα συνεχίσεις το καταστροφικό για τον κλάδο έργο της προηγούμενης διοίκησης του Ανδρέα Ανδρεάδη.

Νέος αέρας στον ΣΕΤΕ και αλλάζουν όλα εκ’ βάθρων με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια κάτι που ο φίλος μου Ανδρέας Ανδρεάδης δεν είχε εφαρμόσει.

Πολλές φορές από το βήμα αυτό είχα επισημάνει τα «κακώς κείμενα» του φίλου Ανδρέα, ο οποίος αποδείχτηκε «λίγος» για την ηγετική αυτή θέση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

20150111_100734

Κάπου το έχασε…κάπου χάθηκε…

Άσε δε που που έκρυβε «όλα τα στραβά κάτω από το χαλί και μίλαγε μόνο για τις επιτυχίες και τα ρεκόρ», πράγμα που εσύ υποσχέθηκες ότι δεν θα κάνεις -και μακάρι να μην μείνεις μόνο στα λόγια (κι ο Ανδρέας ωραία τα έλεγε, αλλά δεν τα έκανε).

Με την εμπειρία των προηγουμένων λαθών προς αποφυγή ο κλάδος περιμένει έργα από εσένα Γιάννη Ρέτσο και πάνω απ’ όλα περιμένει να πάρει πίσω ο Σύνδεσμος το χαμένο θεσμικό κύρος και την αξιοπιστία του.

Να γίνει ξανά ο κραταιός ΣΕΤΕ, χωρίς τις παρεούλες, απαλλαγμένος από τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, κομματικούς μηχανισμούς, φίλους, φίλες και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλου του κλάδου και όχι μόνο συγκεκριμένων μεγαλοξενοδόχων.

Γιατί αν δεν γίνουν όλα αυτά Γιάννη, τότε δεν θα αρκεί η πυροσβεστική παρέμβαση των επιτίμων για σβήσει η φωτιά.

Γιατί είναι πολλά τα άλυτα προβλήματα που κληρονόμησες από τον Ανδρέα Ανδρεάδη και μεγάλη η δυσπιστία των μελών -ιδιαίτερα των μικρομεσαίων που είναι και η πλειοψηφία- προς την διοίκηση του ΣΕΤΕ.

Μέχρι βέβαια να τους πείσεις με τα έργα σου.

«Το μέτρο είναι το παν. Όπως στην ζωή έτσι συμβαίνει και στον τουρισμό», είπες στην πρώτη σου δημόσια τοποθέτηση και όλοι ελπίζουμε ότι αυτό θα ακολουθήσεις, σε αντίθεση με τον προκάτοχο σου που το είχε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι.

Και να γνωρίζεις ότι πέρα από την καλοπροαίρετη κριτική πολλοί θα είναι αυτοί που θα σε περιμένουν στην γωνία κυρίως για τα «κακώς κείμενα».

Όπως πολλοί είναι αυτοί που δεν θα αισθάνθηκαν και τόσο καλά διαβάζοντας ολόκληρη την ομιλία σου…

Σχολιάστε