Έκτακτα «χαράτσια» που ήρθαν… και έμειναν!

Έκτακτα «χαράτσια» που ήρθαν… και έμειναν!

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λέει ο σοφός λαός ..και έχει απόλυτο δίκιο: Τρανό παράδειγμα τα «χαράτσια» της εποχής των Μνημονίων που ήρθαν… για να μείνουν για πολλά πολλά ακόμη χρόνια! Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όλων.. ο γνωστός μας ΕΝΦΙΑ: Το 2011 αποφασίστηκε να πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ … Όπως αποδείχτηκε αυτό το έκτακτο τέλος ήταν ο πρόδρομος του γνωστού πια σε όλους μας ΕΝΦΙΑ: Το 2013 άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς καθώς αυτός ο φόρος επί των ακινήτων «βαφτίτηκε» πια Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, αλλά και συνέχισε να εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ..

Ώσπου ήρθε το 2014 οπότε και ο έκτακτος φόρος στην περιουσία κάθε νοικοκυριού έγινε μόνιμος ονομάστηκε Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και τον εισπράττει η Εφορία. Και όπως αποκαλύφθηκε το 2015 θα τον πληρώνουμε έως το 2031

Ο ΕΝΦΙΑ βέβαια δεν είναι το μόνο χαράτσι των Μνημονίων που ήρθε για να μείνει… Ως έκτακτη λανσαρίστηκε το 2011 και η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης που επιβλήθηκε σε εισοδήματα άνω των 12.000 € και υιοθετήθηκε αρχικά αυστηρά για την περίοδο 2010 – 2014.. Την πληρώνουμε όμως μέχρι σήμερα και μάλιστα βάσει της τελευταίας συμφωνίας θα συνεχίσει να καταβάλλεται και μετά το 2019. Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα χαράτσι για τους επαγγελματίες… Η κρίση έφερε στην ζωή ακόμη και εκείνων που έχουν απλά ένα μπλοκάκι το Τέλος Επιτηδεύματος που μέχρι σήμερα παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της φορολογίας που τους επιβάλλεται!

Από ρεπορταζ του Βαγγέλη Δουράκη για την τηλεόραση του ALPHA

Σχολιάστε