«Μαϊμουδιές» στην… λίμνη ν.2

«Μαϊμουδιές» στην… λίμνη ν.2

Η μπίζνα-μαϊμουδιά, το κοροϊδιλίκι στον κοσμάκη σε συσκευασία υψηλής κουλτούρας, η δήθεν προσέγγιση στην τέχνη με τιμές αυστηρά για νομενκλατούρα κι ένα καλοστημένο σκηνικό “Παραμύθια και Μαγεία”, αν και το “παραμύθια” σκέτο αρκούσε…Άλλωστε από πότε έμαθε ο Μπούλης από κλασική μουσική;

Κάποιοι αποφάσισαν μετά από το δημόσιο κράξιμο μας να μεταμορφώσουν την λίμνη Βουλιαγμένης από μπουζουκλερί σε “Μέγαρο μουσικής” -εις μάτην- αποβλέποντας φυσικά πάντα στο να γεμίσουν την τσέπη τους.

Εις μάτην, επαναλαμβάνω γιατί όπως είναι γνωστό “τα ράσα και δεν κάνουν τον παπά”…

Στις 7 Σεπτεμβρίου η πρώτη συναυλία της σειράς «Η Λίμνη των Ήχων» με την σολίστ -άγνωστη στους μυημένους- Anna Fedorova, μία συναυλία λέει που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος της λίμνης.

Και εδώ ξεκινάνε τα ανέκδοτα.

Ανέκδοτο ν.1

Αυτό το “ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος της λίμνης” το να το πραγματεύονται και να το διαφημίσουν για την λίμνη Βουλιαγμένης -οι βιαστές του περιβάλλοντος της, που έγραψαν στα “παλαιότερα των υποδημάτων τους” ακόμα και την προστασία της από την UNESCO και νομικές αποφάσεις- χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. Να το δείτε αυτό κάποια στιγμή, ποτέ δεν είναι αργά για μία επίσκεψη στον ψυχίατρο.

Ανέκδοτο ν.2

Τα εισιτήρια; Εδώ κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια. Επίσης χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, αφού στο άκουσμα των τιμών, η φυσιολογική αντίδραση είναι να αναφωνήσεις “βρε είστε τρελοί για δέσιμο”.

Εδώ μιλάμε ότι πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για μία παράσταση αμφιβόλου καλλιτεχνικού αποτελέσματος!

Ορίστε, δείτε για να καταλάβετε, τις τιμές των εισιτηρίων: Προβλήτα 34€, β’ ζώνη 44€, α’ ζώνη 54€, vip 68€.

Ποιο Φεστιβάλ Αθηνών; Ποιο Ηρώδειο; Ποια Επίδαυρος με εισιτήρια από 8€ και 10€; Σιγά, εκεί με τόσο φθηνά εισιτήρια είναι για την πλέμπα και τον λαουτζίκο.

Βρε αθεόβοφοι -διοργανωτές και χορηγοί- στην “Κάρμεν” στο Ηρώδειο (σε λίγες μέρες) το πιο φθηνό εισιτήριο έχει 15€ και το πιο ακριβό 74€, στην πιο διάσημη εκδοχή της με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Στην “Κάρμεν” σε μία θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura.

Βρε αθεόβοφοι -διοργανωτές και χορηγοί- η παράσταση της Όπερας Κουν της Σαγκάης στο Ιδρυμα Νιάρχος, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Και μιλάμε για την Κινεζική όπερα, με μισή χιλιετία ιστορίας που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι για καλλιτέχνες “τσικό”.

Ενώ στην λίμνη, για προνομιούχους και εκλεκτούς -κάτι σαν το Nammos στις συναυλίες με τον Ρέμο που λατρεύει ο Μπούλης να παρεβρίσκεται- 68€ για να ακούσουμε την άγνωστη Anna Fedorova στα πρώτα της βήματα. Αν και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος σοβαρός που θα πάει να πληρώσει τόσα χρήματα για μία τέτοια εκδήλωση.

“Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή” λοιπόν, στην ελεύθερη αγορά -της αρπαχτής- όπως κάποια τζάκια την κατάντησαν με τα μονοπώλια (το ότι το μονοπώλιο απαγορεύεται στην Μέκκα του καπιταλισμού στις ΗΠΑ κι εδώ καλά κρατεί με ξεπερνάει).

Ανέκδοτο ν.3

Στο όλο εγχείρημα χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, βεβαίως, βεβαίως για να στηρίξουμε και τον Μπούλη.

Γιατί ως γνωστόν αν “δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”, πολύ περισσότερο αν δεν το στηρίξεις.

Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της κλασικής Ελληνίδας μάνας, πλούσια ή φτωχιά να στηρίζει ποικιλότροπος τον κανακάρη της.

Αλλά εδώ η απορία εύλογη: Με τόσο τσουχτερές τιμές τι και ποιους χορηγεί το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση;

Όχι ότι περιμένουμε απάντηση, άλλωστε η τακτική “απορία ψάλτου βηξ” είναι υιοθετημένη εδώ και καιρό από τους “υπεύθυνους” της λίμνης Βουλιαγμένης σε πολλά ερωτήματα μας.

Βρε αθεόβοφοι -διοργανωτές και χορηγοί- που θέλετε και να μας πείσετε ότι το εγχείρημα σας “φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε χώρο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή των νοτίων προαστίων, αλλά και συνολικά της Αθήνας, και να προσφέρει ψυχαγωγία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου “, δώστε την τέχνη στο λαό με ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες.

Άμα λοιπόν κόπτεστε τόσο πολύ για να ανεβάσετε το επίπεδο της πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας, αντιγράψτε δεν είναι κακό.

Αντιγράψτε και “κάντε το όπως το Ιδρυμα Νιάρχος”.

Δώστε την τέχνη στον λαό, όπως κάνει καιρό τώρα με ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες υψηλού επιπέδου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αντιγράψτε και “κάντε το όπως οι Ελβετοί”.

Δώστε την τέχνη στον λαό, όπως κάνουν οι Ελβετοί -που δεν έχουν και κρίση- με ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες κλασικής μουσικής -”Down Concerts “- κάθε καλοκαίρι στην λίμνη Λε Μαν.

Δώστε την τέχνη στον λαό, ΔΩΡΕΑΝ γιατί ο κόσμος μπούχτισε πια με τα παραμύθια σας και με τις δήθεν χορηγίες.

Ο κόσμος μπούχτισε με τις αθλιότητες σας και με τις προκλήσεις του κάθε Μπούλη.
Μέχρι πότε νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο;

Ο κόσμος μπούχτισε από την κάλυψη που τους παρέχεις Αρχιεπίσκοπε (στην Εκκλησία ανήκει η λίμνη Βουλιαγμένης).
Αλήθεια Αρχιεπίσκοπε ακούς τις καμπάνες;
Και στην ώρα της κρίσης Αρχιεπίσκοπε, εξαιρέσεις δεν γίνονται…

Κι εσύ μαμά του Μπούλη αφού βλέπεις ότι το παιδί “δεν τα παίρνει τα γράμματα”, προσέλαβε του έναν image maker, μπας και του σουλουπώσει την δημόσια εικόνα του.
Λεφτά υπάρχουν!

Σχόλια (2)

  1. Author’s gravatar

    Εδιωξαν τους αδελφους Κασιδοκωστα για να αναλαβει ο αρχι ανικανος γιος του. Κριμα για το Γρηγορη τοσες δεκαετιες χαμενος κοπος. Ρεζιλη τον καταντισε ο γιος του.

Σχολιάστε