Η Λίμνη Natura, η «Αγία Οικογένεια» και ο … Αρχιεπίσκοπος!

Η Λίμνη Natura, η «Αγία Οικογένεια» και ο … Αρχιεπίσκοπος!

Δεν έχουν τον Θεό τους εκεί στην λίμνη της Βουλιαγμένης, με αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων -στα μουλωχτά.

13 ευρώ το εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα (από 11 ευρώ που ήταν πέρυσι) και 12 ευρώ τις καθημερινές (από 10 ευρώ που ήταν πέρυσι) και να το αποτέλεσμα όταν η Εκκλησία κάνει business.

Βρε πού πάμε; Βρε πού πάμε;

Ο καπιταλισμός τύπου «καζίνο» σε όλο του το μεγαλείο εφαρμόζεται στην λίμνη Βουλιαγμένης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Αθήνας.

Η γνωστή παρεούλα συνεχίζει προκλητικά να θησαυρίζει ασελγώντας σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εκεί που εν’ ονόματι της ανάπτυξης -που τον κακό σας τον καιρό, αν είναι αυτο ανάπτυξη- από την μία «έφαγαν πόρτα» οι ανήμποροι και φτωχοί ηλικιωμένοι που πήγαιναν για κανα μπανάκι και να βρουν την υγειά τους στην λίμνη και από την άλλη καταστράφηκε το περιβάλλον της.

Και ξέρετε για ποιους ανήμπορους και φτωχούς ηλικιωμένους μιλάμε. Γι’ αυτούς που δεν μπορούν να πάνε στα πολυτελή σπα και να πληρώσουν όπως οι πλούσιοι για να βρουν την υγειά τους και να ξεχειμωνιάσουν χωρίς πόνους.

Το περιβάλλον είναι άλλη μία πονεμένη και βρώμικη ιστορία εκεί στην λίμνη. 865 τετραγωνικά παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων. Συναυλίες με προβολείς και τέρμα τον ήχο πραγματοποιούνται στην επίσημα χαρακτηρισμένη από το 1981 «μοναδικό φυσικό μνημείο» και ενταγμένη στο NATURA 2000 λίμνη.

Η λειτουργία δε του καταστήματος μεταμορφώνεται ανάλογα τις ώρες της ημέρας σε μπαρ, εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, χώρο καλλιτεχνικών (με διοργάνωση από το Half Note Jazz Club), κοινωνικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων.

Σε αυτό το έγκλημα έχουν συνηγορήσει η Εκκλησία της Ελλάδος , της οποίας είναι ιδιοκτησία καθώς και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το υπουργείο Τουρισμού που έχουν «λόγο και άποψη».

Με την σιωπή τους, την ανοχή τους και τις υπογραφές τους έχουν σφραγίσει την ασυδοσία.

Μία ασυδοσία υπό τις ευλογίες και του Κράτους αφού στην Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής περιουσίας Α.Ε. μετέχουν με ποσοστό 50% ο καθένας, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ελληνικό Δημόσιο.

20150111_100734

Καλέ μας χριστιανέ Αρχιεπίσκοπε, δεν ντρέπεσαι για όλα αυτά; Τόσο πολύ και απροκάλυπτα υποκύψατε στις επιθυμίες της Αγίας Οικογένειας και δώσατε «λευκή επιταγή»;

Καλέ μας χριστιανέ Αρχιεπίσκοπε, δεν ντρέπεσαι που ο άρρωστος και πονεμένος ηλικιωμένος -αυτός που τρέχει κάθε Κυριακή στις εκκλησίες σου και δίνει τον οβολό του- δεν έχει τώρα που να κάνει μπάνιο και να γίνει καλά;

Δεν έχετε τσίπα Εκκλησία και Κράτος;

Από την μία επιδίδεστε σε όργιο ασυδοσίας και από την άλλη απαιτείται από τον κοσμάκη να “κάνει το καλό” και να είναι νομοταγής πολίτης.

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος δηλώνει απροκάλυπτα και ατάραχος για την άκρατη εκμετάλλευση του περιβαλλοντικού πλούτου λίμνης ότι «τα πουλιά και οι νυχτερίδες της λίμνης συνήθισαν, στον φωτισμό και τον θόρυβο».

Πόσο πιο κάτω έχει, αναρωτιέμαι…

Για ποιά ανάπτυξη στην λίμνη μιλάμε;

Τί είδους ανάπτυξη είναι αυτή;

Σε ποιό κράτος την έχετε δει να εφαρμόζεται;

Ανάπτυξη τύπου Πάρι Κασσιδόκωστα, τύπου Μυκόνου, τύπου όλα στο βωμό του κέρδους και τί μας νοιάζει εμάς η φύση, η UNESCO, η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και οι ανήμποροι ηλικιωμένοι;

Ε, λοιπόν αυτά τα μοντέλα ανάπτυξης που συμβαδίζουν με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής -πρακτική παρωχημένου μοντέλου που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν ακολουθούν- δεν μπορούμε να τα συνηθίσουμε.

Και ακόμα περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας.

Ποιο είναι το ετήσιο ενοίκιο;

Πότε έγινε ο διαγωνισμός και κατοχυρώθηκε η λίμνη στους σημερινούς ενοικιαστές;

Ποιανού ιδέα ήταν να φτάσει το εισιτήριο σε αυτό το ποσό, «εκτελώντας» τους ηλικιωμένους του Λεκανοπεδίου με αποτέλεσμα (πιθανόν και αυτή να ήταν η στόχευση) η λίμνη έχει γεμίσει από χοντρούς Ρώσους πελάτες και τις νεαρές ερωμένες τους.

Η Λίμνη είχε νοικιαστεί από εταιρεία -αλήθεια ποια εταιρεία;- για 28 χρόνια. Έχει γίνει έναρξη, εκκίνηση των 28 ετών; Σε ποιο έτος βρίσκεται η ενοικίαση της Λίμνης;

Σχόλια (1)

  1. Author’s gravatar

    Αγαπητέ φίλε Αλέξη,
    Η μετά Κασιδόκωστα εποχή είναι ορατή και καταγεγραμμένη σε κάθε δημότη και επισκέπτη της Βουλιαγμένης. Ο άνθρωπος που ξεπούλησε την ψυχή του στον Βγενόπουλο,αναριχήθη μέσω των προσφιλών του πολιτικών “διαδρομών” στο ανώτατο αξίωμα του δήμου, για να υλοποιήσει όσα του εχουν υποδειχτεί απο τους χορηγούς του.Και βεβαίως χωρίς μισόλογα μιλάμε για την Αγία Οικογένεια,το κομάντο υπουργό και βεβαίως την παλιά “συντρόφισσα “,tour operator,τηλεπερσόνα υπουργό.
    Δήμαρχε Γρηγόρη,σήκω και στείλτους όλους στόν αγύριστο.
    Μόνο έτσι θα ξαναλάμψει το άστρο της Βουλιαγμένης, χωρίς λαμόγια, αξιοποιώντας το φυσικό της κάλος, με σεβασμό στο περιβάλλον, στους δημότες και εν γένει στον ανθρώπινο παράγοντα.

Σχολιάστε