ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο Λαύριο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο Λαύριο!

Ειλικρινά δεν είχα ποτέ και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Πόσο μάλλον με τα σκυλιά, που τα υπεραγαπώ… Άλλωστε στις γειτονιές που μεγάλωσα τα αδέσποτα ήταν «κομμάτι» της καθημερινότητά μου και πάντα τα φροντίζαμε.. Όμως κάπου κάπως θα πρέπει να μπει και κάποια τάξη γιατί όσο και αν φαίνεται απίθανο δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε και .. θύματα!

Και εξηγούμαι: Πήγα με την οικογένεια -την σύζυγο και τον γιο μου – μια βόλτα στην πλατεία Λαυρίου για να φάμε κάτι.. Το αυτοκίνητο μου το έχω αφήσει λίγο πιο μακρυά, αλλά σε σημείο που τυχαίνει και το βλέπω…

Αρχίζουμε και τρώμε και παρατηρώ 6 σκύλους να τρέχουν ανάμεσα στο πλήθος με κατεύθυνση προς το αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα σημασία «θα παίζουν» σκέφτηκα και συνέχισα να τρώω ..

Σηκώνω λίγο αργότερα το κεφάλι και ασυναίσθητα κοιτάω πάλι προς το αμάξι μου και τι να δω: Η αγέλη των σκύλων δαγκώνει προφυλακτήρες, πλαινά φτερά και πινακίδα του οχήματός μου!!

Σάστισα.. Μέχρι να σηκωθώ και να πάω προς τα εκεί μην ξέροντας και τι θα μπορούσα να κάνω για να τα διώξω και εάν ήταν άρρωστα τα σκυλιά.. ευτυχώς έφυγαν τρέχοντας πάλι προς άλλη αυτή την φορά κατεύθυνση.

Πλησιάζοντας διαπιστώνω ότι είχαν κάνει χοντρή ζημιά στο αμάξι έχοντας ανοίξει τρύπες στην λαμαρίνα με τα δόντια τους, αλλά δεν βαριέσαι.. μια ζημιά στην λαμαρίνα φτιάχνεται.. Και ας είναι κόστους τουλάχιστον 500 ευρώ όπως τα υπολόγισα.. Ανατρίχιασα όμως στην σκέψη ότι αυτά τα σκυλιά θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στον γιο μου.. Για αυτό και κάλεσα το τοπικό τμήμα της Αστυνομίας. Τους εξηγώ το συμβάν και τι μου απαντούν; «Ναι, κυριέ μου δυστυχώς το ξέρουμε. Έχουν γίνει άλλα δέκα τέτοιου τύπου περιστατικά τις τελευταίες ημέρες»! «Και γιατί δεν κάνετε κάτι να μαζέψετε τα σκυλιά αυτά»; ρωτάω… «Το έχει θέσει ο Δήμαρχος Λαυρίου στο δημοτικό συμβούλιο αλλά μπλοκάρουν κάθε ενέργειά του οι φιλοζωϊκές Οργανώσεις», μου απαντούν από το τμήμα!!!

Καλή η φιλοζωϊα παιδιά, αλλά πρέπει κάπου να υπάρχει και ένα όριο… Και εντάξει την ζημιά που μου έκαναν τα σκυλιά αυτά δεν θα την χρεώσω στην φιλοζωϊκή… Αν όμως συνέβαινε οτιδήποτε στον γιο μου…. σε ποιον να το χρέωνα;;

Α.Γ.

Σχολιάστε