Έκαναν τον Αστέρα Βουλιαγμένης… «μπακαλοταβέρνα»!

Έκαναν τον Αστέρα Βουλιαγμένης… «μπακαλοταβέρνα»!

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όταν το περασμένο Νοέμβριο είμαστε οι μόνοι που γράφαμε ότι οι Αραβο-Τουρκικών-Μουσουλμανικών συμφερόντων νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης θα τον «κάνουν μπακαλοταβέρνα». Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όταν φωνάζαμε ότι δεν θα σκότωναν μόνο τους 800 εργαζόμενους που πέταξαν στον δρόμο, αλλά θα σκότωναν και την αίγλη του Αστέρα και κατά προέκταση τον Ελληνικό προορισμό.
Σήμερα σε άρθρο που δημοσιεύει το site kourdistoportocali.com
του έγκριτου δημοσιογράφου Βασίλη Μπόνιου με τίτλο «ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ Λούτσας ο κάποτε κοσμοπολίτικος Αστέρας Βουλιαγμένης. Στερούνται βασικούς κανόνες αισθητικής, υγιεινής, παιδείας, ευγένειας, πολιτισμού», σκιαγραφείται μελανά το αβέβαιο μέλλον του μοναδικού city resort σε όλη την Ευρώπη, που κάποιοι πούλησαν «κοψοχρονιάς».
«Η παρακμή είναι πλέον διάχυτη και πηγαίνει πακέτο με την παρακμή ενός ολόκληρου λαού και των κυβερνώντων του οι οποίοι είναι ο καθρέφτης του.
Το συγκρότημα του Αστέρα λοιπόν δεν λειτουργεί πλέον στερώντας από την Βουλιαγμένη το πράγματι καλό κόσμο που έφτανε ως εδώ μόνο για το ξενοδοχείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Δηλαδή «βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας», όταν υποβιβάζεται και απαξιώνεται μ’ αυτό τον τρόπο το ξενοδοχείο «διαμάντι-ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού», μόλις 20 χλμ από το κέντρο της πόλης.
Το ξενοδοχείο που φιλοξένησε στην Ελλάδα κροίσους, αυτοκράτορες, πολιτικούς ηγέτες, αστέρες του Χόλιγουντ. Το ξενοδοχείο που πάρθηκαν σημαντικές διεθνείς αποφάσεις. Το ξενοδοχείο που φιλοξένησε διεθνή συνέδρια -με παγκόσμια απήχηση. Το ξενοδοχείο που έγινε σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό και ήταν από μόνο του προορισμός για το διεθνές jet set.
Δεν πάμε Αθήνα, «πάμε Αστέρα Βουλιαγμένης», έλεγαν οι κροίσοι πελάτες του.
Τυχαία η απαξίωση; Δεν νομίζω. Δεν είναι δυνατόν να ασχολείσαι με τον Τουρισμό και να μην γνωρίζεις ότι έχεις «κάψει» την πελατεία σου με το να κλείσεις την μονάδα για τόσο χρονικό διάστημα. Είναι γνωστό -σύμφωνα με τους ειδικούς- ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε χρόνια για να ξανακερδίσεις την φήμη και την πελατεία σου. Δεν βάζεις λουκέτο λοιπόν και οι Αραβο-Τούρκο-Μουσουλμάνοι δεν είναι τυχαίοι επιχειρηματίες για να κάνουν ένα τόσο «παιδικό» λάθος. Απλά κάνεις σταδιακά την ανακαίνιση, κρατώντας μέρος της πελατείας σου. Εκτός κι αν υπάρχει σχέδιο απαξίωσης.
Γιατί αυτοί που πούλησαν στους Αραβο-Τουρκικών-Μουσουλμανικών συμφερόντων ξένους ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν και το τρόπο λειτουργίας του Αστέρα;
Φαίνεται δε να πούλησαν αδιαφορώντας εγκληματικά για το αν οι νέοι ιδιοκτήτες θα το λειτουργούσαν ως «μπακαλοταβέρνα» , ως «παιδότοπο» ή ως μαγαζί τους που το ανοίγουν και το κλείνουν όποτε τους κάνει κέφι.
Και το «εγκληματικά» αφορά όλο το κομμάτι που έχει να κάνει με την τουριστική κίνηση στην Αττική. Απαξιώνοντας τον Αστέρα και διώχνοντας τους vips πελάτες του απαξιώνεις και όλη την Αττική και κατά προέκταση την χώρα. Σκοτώνεις τον Ελληνικό Τουρισμό και τον καταδικάζεις σε προορισμό για «φτωχοτουρίστες» που μοιράζονται μία σαλάτα στα πέντε.
Γιατί είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, από το να περνάει τις διακοπές του στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ένας κροίσος, ένας σταρ, ένας ηγέτες και να γίνεται θέμα σε όλα τα κανάλια και περιοδικά του εξωτερικού. Να γίνεται -πολλές φορές- πρώτη είδηση στον κόσμο.
Αλλά αυτά αφορούν τους Έλληνες και τα Ελληνικά συμφέροντα όχι τους Αραβο-Τούρκους-Μουσουλμάνους που δεκάρα δεν δίνουν για την ανάπτυξη της χώρας και για την προβολή της χώρας.
Ποια ανάπτυξη και ποιο δούλεμα; Λένε οι Αραβο-Τούρκο-Μουσουλμάνοι ότι μέχρι το 2018 που θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τα Ποσειδώνια θα έχουν επενδύσει το…εξευτελιστικό ποσό των 64 εκατομμυρίων ευρώ! Μα τόσο κοστίζει μόνο η αλλαγή σε πορτο-παράθυρα στον Αστέρα και όχι η πλήρης ανακαίνιση του…Πού νομίζετε ότι απευθύνεστε και μας δουλεύετε;
Είπαμε να πουλήσουμε, να ιδιωτικοποιήσουμε, να δώσουμε τα φιλέτα μας, τα ασημικά μας αλλά «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» και χωρίς προφυλακτικό, ε πάει πολύ!

ΥΓ: Αλήθεια.. Έβαλε κάποιος ειδήμων κάτω μολύβι και χαρτί να υπολογίσει πόσα χάνει το Κράτος αυτά τα δύο χρόνια που θα είναι κλειστός ο Αστέρας σε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ΦΠΑ, εισφορές σε ασφαλιστικά Ταμεία, κ.ά.; Μήπως τελικά αυτά τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μπήκαν στα Κρατικά Ταμεία από την συμφωνία με τους Αραβο-Τουρκο- Μουσουλμάνους;

Σχόλια (3)

 1. Author’s gravatar

  “Πουλήθηκε όπως ήταν επιπλωμένο “και βεβαίως χωρίς προφυλακτικό, αφού αψήφησαν εκτός από τους εργαζόμενους που έχουν δώσει την ζωή τους, το σύνολο των πελατών που προτιμούσαν το συγκρότημα του Αστέρα βουλιαγμένης για τις διακοπές τους, και όχι μόνο, αλλά και τον δημιουργό του Αστέρα που δεν φανταζόταν ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες την κατάληξη του.Βέβαια την δεκαετία του “60,μέχρι και προ λίγων ετών,δεν υπήρχαν πολιτικοί του “αναστήματος” του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά ηγέτες με αγάπη και όραμα για την χώρα τους.

 2. Author’s gravatar

  Αφου κοιμουνται ορθιοι προκοπιου και μαρτινος…αντι να τον αγοραζαν αφησαν τους χλεμπονιαρηδες τους καμηλες να το παρουν…και βαλαν τα ξεφτερια Κασιδοκωστα και Μιχαλο στο ΔΣ…

 3. Author’s gravatar

  τα μεγάλα ονόματα φέρνουν τους άλλους στην κάθε χώρα, σωστά τα λέει ο αρθρογράφος (το ξέρει καλύτερα απ’όλους) και ετσι “έγινε” η Μύκονος, η Έλούντα κ.α, κ.α.
  ένας σταρ θα φέρει χίλιους πληβείους αλλά δε ρωτάνε οι “μασέλες” τους ειδήμονες, μόνο το βιβλιάριο καταθέσεων τους τους ενδιαφέρει ως φαίνεται..

Σχολιάστε