«Κακομαθημένες» συντεχνίες αρνούνται τα POS!

«Κακομαθημένες» συντεχνίες αρνούνται τα POS!

Δεκαετία ’90 στην -έστω και τύποις- κομμουνιστική Κίνα: παίρνω ταξί να με πάει από το ξενοδοχείο στην Τιάνανμεν. Φθάνοντας στον προορισμό μου ο οδηγός μου κόβει απόδειξη, χωρίς να του το ζητήσω, με την τιμή, την ώρα επιβίβασης, την ώρα αποβίβασης και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Αυτό, τον προηγούμενο αιώνα σε μια ασιατική κομμουνιστική χώρα.

Στην «ευρωπαϊκή» Ελλάδα του 21ου αιώνα, κακομαθημένες συντεχνίες με πρόσβαση σε κόμματα και κυβερνήσεις, όπως οι δικηγόροι, επιμένουν να επικαλούνται γελοίες προφάσεις για να μην βάλουν POS.

Να λοιπόν μια ευκαιρία να βγάλει το κράτος 110 εκατομμύρια άκοπα. Οι δικηγόροι, συμπεριφερόμενοι πιο ελληνάρες κι απ’ τους hard core ελληνάρες, δεν βάζουν, λέει, POS για κάρτες. Αυτό το καουμποϊλίκι σημαίνει 1.500 ευρώ πρόστιμο στον καθένα. Και άλλα 1.000 ευρώ που είναι το πρόστιμο της υποχρεωτικής ενημερωτικής πινακίδας αν δέχονται ή όχι κάρτες (αν γράψουν πως δέχονται τρώνε κι άλλο πρόστιμο για παραπλάνηση του κοινού, αν γράψουν πως δεν δέχονται, ψεύδονται διότι ο νόμος τους υποχρεώνει να βάλουν, αν δεν βάλουν καθόλου τρώνε ούτως ή άλλως το πρόστιμο) σύνολο 2.500 ευρώ x 44.000 δικηγόροι = 110.000.000 (αν και φοβάμαι ότι αυτό θα συνέβαινε μόνο σε πολιτισμένες χώρες, όχι και στις ημι-υπανάπτυκτες)…

Από τον φίλο Θαν. Π.

Σχολιάστε