«Καζάνι που βράζει» η τουριστική βιομηχανία!!

«Καζάνι που βράζει» η τουριστική βιομηχανία!!

«Του Κουτρούλη ο γάμος» θα γίνει στις επικείμενες εκλογές στο ΣΕΤΕ. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, κατάφερε να κατακερματίσει τον κραταιό Σύνδεσμο του Τουρισμού και με την συμπεριφορά του να κερδίσει την αντιπάθεια του κλάδου.
Επί των ημερών του ο Τουρισμός ως «βαριά βιομηχανία» έγινε ακόμα βαρύτερη. Από τα βάρη όμως που της φόρτωσαν και αποδέχτηκε ο Ανδρέας Ανδρεάδης με μοναδικό λεονταρισμό κάτι light ανακοινωσούλες.
Πολλές φορές από την στήλη αυτή με δεκάδες δημοσιεύματα είχαμε επισημάνει την κατρακύλα του ΣΕΤΕ, τον είχαμε πρώτοι αποκαλέσει «Αθηναϊκή λέσχη» και είχαμε καταγγείλει τα παιχνίδια της ηγεσίας του σε βάρος του κλάδου και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Τουρισμού. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε, όχι μόνο από την ανακοίνωση του ΣΕΤΚΕ που χαρακτηρίζει τον Σύνδεσμο «κλειστό lobby», αλλά και από πρωτεργάτες-δημιουργούς του ΣΕΤΕ που με επιστολή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για το αβέβαιο μέλλον του.
Ο Σύνδεσμος καζάνι που βράζει. Συμμαχίες, συμφωνίες «κάτω από τα τραπέζι» και συναντήσεις δυσαρεστημένων μελών από την δεσποτική συμπεριφορά του Ανδρέα Ανδρεάδη και της παρεούλας του απειλούν ακόμα και το στανταράκι της διαδοχής που έχει προγραμματίσει ο απερχόμενος ηγέτης Ανδρέας Ανδρεάδης.
Το πανηγύρι ξεκίνησε με την επιστολή των τριών επίτιμων προέδρων.

Σε καθόλου τυχαίο χρόνο, εμμέσως πλήν σαφώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου θέτουν θέμα σταθερής πορείας στις αρχές του όπως «το ήθος, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο της ηγεσίας, η σταθερή άρνηση προσπόρισης οποιουδήποτε προσωπικού οφέλους».
Ποιός απειλεί το status και την ενότητα του ΣΕΤΕ;
Γιατί άραγε η παρέμβαση, λίγο πριν τις εκλογές;
Ποιά κίνηση και από ποιόν έβγαλε εκτός εαυτού τους -ηπίων τόνων- κ.κ. Αγγελόπουλο, Κοκκοτό και Ανδρεάδη;
Σε ποιόν έστελναν το μήνυμα οι επίτιμοι για την επόμενη μέρα;
Η παρέμβαση τους άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και οι μικρομεσαίοι μέλη του ΣΕΤΕ -που έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την παρεούλα του Ανδρέα Ανδρεάδη- ξεσπάθωσαν.
Με ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) -το «κερασάκι στην τούρτα»- κατηγορεί ανοιχτά πλέον τον ΣΕΤΕ ως «κλειστό lobby» και καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει το θέμα του κοινωνικού εταίρου σε θέματα Τουρισμού σε περίπτωση, που ο Σ.Ε.Τ.Ε. συνεχίσει να “σφυρίζει” αδιάφορα”, στα προβλήματα όλων των επαγγελματιών του κλάδου και να ενδιαφέρεται μόνο για τα προβλήματα των μεγαλοξενοδόχων».
Καλεί την κυβέρνηση να αφαιρεθούν όλα τα προνόμοια του κλάδου ως κοινωνικού εταίρου επειδή η σημερινή ηγεσία και η παρεούλα της είχαν στήσει μηχανισμούς εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων εκλεκτών τους.
Οι υπόλοιποι βράζουν στο ζουμί τους, στην αγωνία της καθημερινότητας, αβοήθητοι από κράτος και φορείς και εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδες πολιτικές.
Πολλοί κλάδοι που βρίσκονται υπό την σκέπη του ΣΕΤΕ, είναι γνωστό ότι σκέφτονται να αποχωρήσουν στην περίπτωση που η νέα ηγεσία συνεχίσει την ίδια τακτική. Να μην υπερασπίζεται δηλαδή τα συμφέροντα όλου του κλάδου, αλλά μεμονομένα τα συμφέροντα συγκεκριμένων μεγαλοξενοδόχων.
Πολλοί είναι αυτοί που στα πηγαδάκια χαρακτηρίζουν «άχρηστο» τον Ανδρέα Ανδρεάδη και σε ανταρσία δεν θα ακολουθήσουν στην γραμμή που δίνει το επιτελείο του με το χρίσμα να έχει ήδη δοθεί στον Γιάννη Ρέτσο.
Το σίγουρο είναι ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος μόνο με τα άλυτα προβλήματα του κλάδου -που θα κληρονομήσει από τον Ανδρέα Ανδρεάδη. Θα βρεθεί εντιμέτωπος με όλους τους μικρομεσαίους του κλάδου -που είναι και η πλειοψηφία. Θα ελέγχεται στενά από τα μέλη αλλά και από τους επίτιμους αν δεν λειτουργήσει στην «βάση των αξιών με στόχο την ενότητα και την συνεργασία στον τομέα».

Σχόλια (1)

  1. Author’s gravatar

    Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ.

Σχολιάστε