Λίγες στιγμές έξω από μία Μ.Ε.Θ. και μαθαίνεις να… σέβεσαι!

Λίγες στιγμές έξω από μία Μ.Ε.Θ. και μαθαίνεις να… σέβεσαι!

Οι πιο δύσκολες στιγμές για τον καθένα μας είναι έξω από μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή από ένα χειρουργείο. Εκεί ζητάμε από τους γιατρούς να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τον δικό μας άνθρωπο και αν τα καταφέρουν τους ευχαριστούμε με όλη μας τη ψυχή. Μετά όμως ξεχνάμε το πως τον έσωσαν. Με τον ίδιο επαγγελματισμό αλλά και την ίδια αγωνία που σε κάθε εφημερία παλεύουν για να σώσουν ανθρώπους. Γιατί αν σε μας έτυχε μια φορά η ζωή του δικού μας ανθρώπου να κριθεί για λίγα λεπτά στα χέρια των γιατρών ενός δημόσιου νοσοκομείου, για το προσωπικό όλων των δημόσιων νοσοκομείων είναι η καθημερινότητα γιατί κάθε μέρα αυτό κάνουν.

Σώζουν ανθρώπινες ζωές μέσα σε συνθήκες πίεσης, εξαντλητικών ωραρίων εφημερίας, κακής αμοιβής και πολλών άλλων προβλημάτων. Τις ελλείψεις που πολλά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν, εγώ στο «Γεννηματάς» δεν τις είδα. Μόνο ανθρωπιά, σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και ΔΩΡΕΑΝ όλα.

Ούτε μισό ευρώ για οτιδήποτε. Ότι το προσωπικό δεν αμείβεται όπως θα έπρεπε το γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά το ξεχνάμε πάντα όταν φεύγουμε από το νοσοκομείο και αν κατέβουν σε απεργία πολλοί είναι εκείνοι που δυσανασχετούν γιατί δεν εξυπηρετούνται. Επειδή όμως στα δημόσια νοσοκομεία για τις δικές μας ζωές παλεύουν μήπως, αντί να τους ευχαριστούμε όταν τους χρειαζόμαστε, καλύτερα να συνειδητοποιήσουμε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) πρέπει να γίνει ΕΜΕΙΣ;

Η αναβάθμισή του, η άρτια στελέχωσή του από ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό να γίνει διεκδίκηση όλων των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας; Οι προσλήψεις σε αυτά να είναι πρώτης προτεραιότητας με μόνιμο χαρακτήρα; Όσο για όσους με οποιονδήποτε τρόπο υπονομεύουν τα δημόσια νοσοκομεία (και όχι βέβαια χωρίς απώτερο στόχο), προσωπικά νιώθω πως υπονομεύουν την δική μας ζωή γιατί η ασφάλειά της εξαρτάται άμεσα από την δική τους ύπαρξη και σωστή λειτουργία.

Ρου. Μπα.

Σχολιάστε