Έτσι «ξεπλένουν» το πολιτικό σύστημα!

Έτσι «ξεπλένουν» το πολιτικό σύστημα!

«Διάβασα ότι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο συνδικαλιστών της Πυροσβεστικής όπου επιχειρείται το “ξέπλυμα” των πυρκαγιών του 2007. Προηγήθηκε άλλο ένα βιβλίο το οποίο “ξέπλενε” τη διαχείριση Κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Στις παρουσιάσεις και τον δύο βιβλίων βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός… Η τραγωδία των πυρκαγιών του 2007 με είχε συγκλινίσει -αφού πέρα ότι το βίωσα όπως όλοι μας- είχα παρακολουθήσει και το σχετικό ντοκιμαντέρ της WWF Ελλάς «Το τρίγωνο της φωτιάς».

Εκεί στα 44 λεπτά αποτυπώνεται ανατριχιαστικά το μοτίβο: μια δύσκολη κατάσταση – ένας ανεύθυνος χαοτικός κρατικός μηχανισμός – μια κομματική διεφθαρμένη διοίκηση ανίκανη να αντιμετωπίσει το παραμικρό – κυβερνήσεις που τρέχουν διαρκώς πίσω από τα προβλήματα – κυβερνήσεις που καλλιεργούν θεωρίες συνομωσίας για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους – οικονομικές παροχές ότι να ναι για να κατευνάσουμε τα πνεύματα.
Η τραγωδία των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο τον μαύρο προάγγελο του μεγάλου κακού, της Μεγάλης Κρίσης που πλησίαζε γρήγορα τη χώρα.
Τα γεγονότα του 2007 αποκάλυψαν σε όλες τους τις διαστάσεις την ανικανότητα, τον υδροκεφαλισμό, την ανευθυνότητα και τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό του κρατικού μηχανισμού. Έδειξαν πως μια ανοργάνωτη, χαοτική, ανεύθυνη, διεφθαρμένη και ανήμπορη γραφειοκρατία έτρεχε διαρκώς πίσω από τα προβλήματα, αδυνατώντας να κατανοήσει την κατάσταση και ανίκανη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το παραμικρό.
Μια ακυβέρνητη πολιτεία στο έλεος του Στρατηγού Ανέμου. Όπου βουλευτές, δήμαρχοι ακόμα και ο πρωθυπουργός τηλεφωνούσαν στην πυροσβεστική και έστελναν εδώ και εκεί τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (μέσον και εδώ) και αφού κάηκαν 70 άτομα καταφύγαμε στα περί “ασύμμετρων απειλών”, “επίθεση εναντίων της χώρας”, “οργανωμένο σχέδιο εναντίον της χώρας”, “αμερικάνους που τιμωρούσαν για τη ρωσική στροφή” και άλλα απίθανα.

Η ΕΥΠ και η Αντιτρομακρατική ανέλαβαν τις έρευνες! Στο τέλος η κυβέρνηση Καραμανλή μοίρασε ένα επίδομα 3.000 ευρώ το οποίο πήραν και άνθρωποι που δεν είχαν δει ούτε καπνούς από τις φωτιές.
Κάπως έτσι και με την οικονομική κρίση.
Όπως τα δάση ήταν αφημένα στην τύχη τους έτσι και στην οικονομία. Και αντί το πολιτικό προσωπικό να δείξει μια στοιχειώδη σοβαρότητα, όταν ξέσπασε η κρίση, και να συνεννοηθούν πως θα σβήσει η «οικονομική πυρκαγιά», επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου δημαγωγία με στόχο να αρπάξουν την εξουσία. Υποσχέσεις, μαγικές λύσεις και μετάθεση των ευθυνών σε τρίτους. Όπως και με τις φωτιές, για την κατάρρευση της χώρας έφταιγαν κάποιοι άλλοι: το ευρώ, τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης, το μνημόνιο, ο νεοφιλελευθερισμός, οι Γερμανοί, οι δανειστές-τοκογλύφοι, οι ξένοι που επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, οικονομικά συμφέροντα που θέλουν το ξεπούλημα της Ελλάδας κ.α.»

Από τον φίλο Γ.Π.

Σχόλια (1)

Σχολιάστε