Και τώρα… δεν βγάζουν άχνα!

Και τώρα… δεν βγάζουν άχνα!

Νεκρός ακόμα ένας πρόσφυγας στον οργανωμένο, αλά Ελληνικά, καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια και ούτε άχνα από όλους αυτούς που ζητούσαν όχι παραιτήσεις αλλά εκλογές για το κάθε τραγικό περιστατικό (αν και πριν την «επιστροφή της δημοκρατίας» τέτοια περιστατικά δεν είχαμε σε οργανωμένους χώρους)..

Άχνα από όλους αυτούς που φώναζαν για τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα και είχαν αναδείξει μέχρι και τις αυτοκτονίες σε όπλο εναντίων των μνημονίων (που θα σκίζανε).
Στις νεοφιλελεύθερες ΗΠΑ, εκεί όπου οι αριθμοί είναι πάνω από τους ανθρώπους, είχαν γίνει μελέτες (…η πλέον «κλασική» και γνωστή από τον κοινωνιολόγο David Phillips το 1974) που είχαν εντοπίσει ότι κάθε φορά που υπήρχε πρωτοσέλιδη αναφορά σε αυτόχειρα, οι αυτοκτονίες αυξάνονταν τον επόμενο μήνα σε εθνικό επίπεδο. Και έλαβαν μέτρα για αυτό.
Εδώ όμως στην εποχή της επανάστασης οι αυτοκτονίες δεν ήταν απλά πρωτοσέλιδα σε ΜΜΕ αλλά είχαμε δηλώσεις οργής στη Βουλή και στις τηλεοράσεις. Αυτά στην εποχή της επανάστασης που ήθελε νεκρούς χιλιάδες. Τώρα στην εποχή της εξουσίας του «λαού», αυτά συμβαίνουν και ούτε ένας από τους «Δεν είμαστε ανυπόμονοι να κυβερνήσουμε, είμαστε ανυπόμονοι να σώσουμε την κοινωνία από την επερχόμενη καταστροφή, να προλάβουμε το κοινωνικό κραχ που θα φέρουν τα μέτρα, τα μέτρα που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε» (Βουλή – Αλέξης Τσίπρας 7/11/2012) δεν έχει παραιτηθεί έτσι για τα μάτια του κόσμου. Να αναλάβει την ευθύνη και να πάει σπίτι του.

Γ.Π.

Σχολιάστε