Για ποιο ελληνικό Κράτος μιλάμε;;;

Για ποιο ελληνικό Κράτος μιλάμε;;;

Όταν έφυγα από το Μόντρεαλ και έκανα το μεγάλο λάθος να έρθω να μείνω Αθήνα, έστειλα επιστολή στο Income tax department (εφορία) ότι θα είμαι μόνιμη κάτοικος στην Ελλάδα. Αν και είμαι Καναδή υπήκοος, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι άλλο – μια επιστολή αυτό.
Σήμερα πήγα στην εφορία να τους ενημερώσω οτι φεύγω και επιστρέφω στον Καναδά, ότι δεν θα ξανακάνω φορολογική δήλωση, (στην Ελλάδα μόνο πλήρωνα), Έμεινα άνεργη για κάποια χρόνια και το αγαπημένο μου κράτος δεν μου επέστρεψε τίποτα ποτέ εκτός απο το επιδομα ανεργίας. Σύνταξη απά Ελλάδα δεν θα πάρω και εννοείται ότι για κάποια χρόνια ήμουν ανασφάλιστη.

Η απαντηση της εφοριας ηταν: «πρέπει να εξουσιοδοτησετε κάποιον που θα δώσει όλα τα στοιχεία σας από τον Καναδά, εφόσον θα λείπετε από την Ελλαδα για έξι μήνες, με μερικά πιστοποιητικά από τον Καναδά επικυρωμένα στο Ελληνικό προξενείο. Δεν γίνεται δεκτή η σημερινή σας ενημέρωση. Εμείς αργότερα θα ενημερώσουμε την εφορία εκεί για να δηλώνετε εκεί τα εισοδήματά σας». Τι γραφειοκρατία και αντιμετώπιση του πολίτη είναι αυτή;
Δεν θ’ασχοληθω – τελος.

Χρ. Μπ.

Σχολιάστε