Να ποιοι είναι πρότυπο για την κοινωνία…

Να ποιοι είναι πρότυπο για την κοινωνία…

«Ένα κόκαλο στο σκύλο δεν είναι φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία είναι το κόκαλο που μοιράζεσαι με το σκύλο, όταν πεινάς όσο κι αυτός», Τζακ Λόντον Αμερικανός συγγραφέας.
Όταν άλλοι κωφεύουν στις ανάγκες να ζουν με αξιοπρέπεια οι συνάνθρωποι μας που υποφέρουν από την κρίση (τα συσσίτια μόνο δεν αρκούν για να αισθάνεσαι άνθρωπος) το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απαντά με Κοινωνικές δράσεις. Αλληλεγγύη και όχι με τον μανδύα της «φιλανθρωπίας» (που σε πολλές περιπτώσεις είναι το όχημα για την φοροδιαφυγή ή πράξη ξεπλύματος ενοχών) που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του αδύνατου και υποθάλπει την έννοια της ελεημοσύνης και της ζητιανιάς.
Η ψυχαγωγία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και μάλιστα μεγάλη στις μέρες της κρίσης. Και στις δύσκολες εποχές που ζούμε συνάνθρωποι μας στερούνται μία έξοδο για μία παράσταση, μία δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά τους. Στερούνται την ευχαρίστηση μέσα από μουσική, θέατρο κ.ά που ικανοποιεί ανώτερες ψυχικές και πνευματικές ανάγκες.
Την απάντηση στην τροφή της ψυχής δίνει με πρόσωπο Αλληλεγγύης και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για παιδιά και για μεγάλους το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μία δημιουργική, σημαντική πρωτοβουλία –άξια συγχαρητηρίων- με ισχυρή βούληση. Μία φιλανθρωπία με στοχευμένη δράση. Αναζητήστε το πρόγραμμα με τις ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και τις ημέρες των εορτών εδώ.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όλο αυτό το διάστημα με συνεχείς δράσεις –όχι μεμονωμένες και περιστασιακές- με γνώμονα την Αλληλεγγύη καλεί εκείνους που «αδυνατούν» να συμμετέχουν ισότιμα σε εκδηλώσεις του.
Γιατί έτσι είναι οι πραγματικοί ευεργέτες και η κληρονομιά των Ιδρυμάτων τους. Φροντίζουν να δείχνουν διακριτικά και με σεβασμό την συμπαράσταση τους προς τον πάσχοντα, χωρίς να τον προσβάλλουν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες με στάση αγάπης στον συνάνθρωπο, ανοιχτή καρδιά και προσφορά.

Σχόλια (2)

  1. Author’s gravatar

    Φιλανθρωπία είναι το κόκαλο που μοιράζεσαι με το σκύλο, όταν πεινάς όσο κι αυτός», Τζακ Λόντον Αμερικανός συγγραφέας.
    Αυτό είναι το νόημα της φιλανθρωπίας με τον ποιο παραστατικό τρόπο και είναι συγκλονιστικό.
    Μπράβο στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που με τόσο ανθρώπινο τρόπο κάνει την προσφορά του.
    Μπράβο και σε εσένα που το ανέδειξες, για να μαθαίνουμε πράγματα που κάνουν την καρδιά μας να χαίρεται εδικά σε αυτό τον ζοφερό κόσμο που ζούμε. (αν ζούμε!!)

Σχολιάστε