«Γιορτή Αλληλεγγύης»: Συγκινητική υποδοχή της πρότασής μας!

«Γιορτή Αλληλεγγύης»: Συγκινητική υποδοχή της πρότασής μας!

Ανοιχτή πρόταση της ομάδας του www.ignomisou.gr για την διοργάνωση μιας Γιορτής Αλληλεγγύης στα κλειστά κτίρια του Αστέρα Βουλιαγμένης, έτυχε συγκλονιστικής ανταπόκρισης: Δεκάδες παλιοί πελάτες του Αστέρα προσφέρθηκαν να δώσουν ότι μπορούν για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου -αν και το μέλλον τους βρίσκεται στον αέρα- οικειοθελώς δήλωσαν πως θα δώσουν το παρόν και θα συμβάλλουν με όλο τους το είναι σε αυτή την γιορτή αξιοπρέπειας. Και  ομάδα μας θα εισφέρει και αυτή από την πλευρά της οικονομικά ότι είναι δυνατόν για να γίνει αυτή η πρόταση πραγματικότητα.

Το μόνο που μένει είναι να πουν το «ναι» οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα για να γίνει αυτή η γιορτή πραγματικότητα…

Η αυθόρμητη σκέψη του μέλους της ομάδας μας Αλέξη Κοιμήση ήταν απλή.

Να χαρίσουμε μια βραδιά αξιοπρέπειας και όχι ελεημοσύνης -ενόψει των εορτών- στους συμπολίτες μας που χτύπησε αλύπητα η κρίση: Όχι ένα απλό συσσίτιο, αλλά μια ολόκληρη βραδιά που θα θυμήσει σε εκείνους που βρέθηκαν στο «περιθώριο» τα τελευταία χρόνια, πως η ζωή είναι εδώ και παραμένει ωραία.

Να ανοίξει τις πύλες του ο κλειστός Αστέρας και να υποδεχτεί παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το ξενοδοχείο ευπαθείς ομάδες όπως μονογονεϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Να κοιμηθούν, να φάνε και να διασκεδάσουν χωρίς έγνοιες έστω και για λίγο. Να χαρούν και να χαμογελάσουν τα παιδάκια, σ’ αυτή την ξεχωριστή γιορτή Αλληλεγγύης. Να δώσουμε στα παιδιά και στους γονείς την ευκαιρία να ξεχαστούν έστω και για λίγο από την φτώχεια και την μιζέρια που χτύπησε την πόρτα τους.
Να ανοίξουν τα δωμάτια του κλειστού Αστέρα, να στρωθούν όμορφα τα τραπέζια, να πλημμυρίσουν με μελωδίες, φωτεινά χρώματα, λαμπάκια και στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα όλοι οι χώροι.

Σαν ο Αστέρας να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους καλύτερους πελάτες του!

Για τους φιλοξενούμενους -μετά από επιλογή με κριτήρια- να διατεθούν τα δωμάτια του «Αρίωνα» ή του «Ναυσικά» για ένα βράδυ.

Να τους προσφερθεί πρωινό, γεύμα και εορταστικό δείπνο με ορχήστρα. Κόστος ουσιαστικά μηδαμινό για τους πάμπλουτους νέους ιδιοκτήτες.

Το παράδειγμα γι’ αυτή την γιορτή Αλληλεγγύης μπορούν να ακολουθήσουν τις μέρες αυτές και άλλοι Έλληνες ξενοδόχοι, με κλειστές μονάδες.

Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε ήδη από την ομάδα του www.ignomisou.gr και οι εργαζόμενοι του Αστέρα είπαν το ναι δημοσίως στο www.ignomisou.gr ..

Μένουν πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες να δείξουν την μεγαλοψυχία τους και να ανοίξουν για αυτές τις βραδιές τις πόρτες του Αστέρα…

Η ομάδα του www.ignomisou.gr

ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν παίζουμε, ούτε θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο των ΜΚΟ. Είναι μια αυθόρμητη ιδέα που μπορεί να δώσει χαρά σε ανθρώπους που αδίκησε η μοίρα. Μια ιδέα που έχει πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα, εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι το θελήσουν…

Σχόλια (1)

  1. Author’s gravatar

    Ελπίζω οι νέοι ιδιοκτήτες να αποδείξουν, μέσω του καλέσματος της ομάδας σας, ότι ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ανταποκριθούν.Σε κάθε άλλη περίπτωση η σιωπή τους θα αποδείξει ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα, με σκοπό να ευτελίσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κάτι που από την πρώτη μέρα έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι στόν Αστέρα Βουλιαγμένης. Άραγε η πολιτεία, μέσω και της αρμόδιας υπουργού τουρισμού, συμφωνεί με αυτές τις συμπεριφορές,που προβάλουν την χώρα στο σύνολο της,αυτές τις επενδύσεις επιθυμούν σε μια χώρα που καταστρέφεται η κοινωνική συνοχή;

Σχολιάστε