«Παίζουν με τον πόνο» των ανέργων μέσω αγγελιών!!

«Παίζουν με τον πόνο» των ανέργων μέσω αγγελιών!!

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχω μείνει άνεργος. Ήμουν λογιστής σε μια μεγάλη εταρεία, η οποία κατέβασε ρολά και μας άφησε στον δρόμο εμένα και εκατοντάδες ακόμη ανθρώπους. Όλο αυτό το διάστημα στην ανεργία γνώρισα εκ των έσω πλέον (καθότι όταν είχα δουλειά τα γνωρίζαμε από συγγενείς, φίλους και γνωστούς, αλλά δεν τα είχαμε ζήσει στο «πετσί» μας) το πόσο «ζούγκλα» είναι η περιβόητη αγορά εργασίας -ανεργίας θα ήταν πιο σωστό να το λέμε- με τους ελάχιστους πια εργοδότες που έχουν απομείνει να κάνουν στην κυριολεξία ότι «γουστάρουν» χωρίς κανένας να τους ελέγχει.

Και βεβαίως πριν φτάσουμε στο σήμερα δεν ξεχνώ τις προηγούμενες Κυβερνήσεις που δήθεν έδιναν μάχες με τους δανειστές για να σώσουν τον 13ο – 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είχαν φροντίσει να περάσουν ένα τέτοιο πλαίσιο ρυθμίσεων για ευέλικτες μορφές εργασίες και άλλα «όμορφα», τροφοδοτώντας ταυτόχρονα τις δεξαμενές των ανέργων, που ήταν τελικά δώρο άδωρο η διατήρηση των συγκεκριμένων μισθών.

Και αυτό γιατί άπαξ και μείνεις άνεργος… καληνύχτα 13ε κα 14ε μισθέ!

Τι γίνεται λοιπόν σήμερα στην αγορά εργασίας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός; Πέφτει η εξαπάτηση του … αιώνα μέσα από τις αγγελίες που αναρτούν διάφορες εταιρείες.

Πρέπει να πω, πως είμαι 45 χρονών, δουλεύω από τα είκοσί μου και λογικό είναι να ψάχνω δουλειές σχετικές με το αντικείμενό μου. Όπου δω λογιστής, στέλνω και το βιογραφικό μου: Το βασικό που αντιμετωπίζω είναι ότι οι «προσφορές» είναι εξευτελιστικές για τα χρόνια μου και την εμπειρία μου. Στα 500 με 600 ευρώ και δέσμευση από το πρωί έως το βράδυ..

Τελευταία όμως έχει προκύψει και ένα ακόμη «φρούτο»: Τις προάλλες πήγα και συζήτησα με μια εταιρεία που ζητούσε λογιστή. Ξεκάθαρο στην αγγελία ζητούσαν λογιστπή με πολυετή εμπειρία μάλιστα.

Τα λεφτά λογικά (..εδώ που φτάσαμε) στα 800 ευρώ τον μήνα. Αφού συζητήσαμε και τα βρήκαμε για δουλειά λογιστή επαναλαμβάνω, πάω την πρώτη μέρα στην δουλειά. Βρίσκω την αρμόδια για το προσωπικό και την ρωτάω που είναι το γραφείο μου.. Και που με οδηγεί λέτε εσείς; Στο τηλεφωνικό κέντρο!! Μα κυρία μου της λέω κάποιο λάθος έγινε, να δούμε το αφεντικό.. Του υπενθυμίζω ότι με προσέλαβε για λογιστή και του μου απαντάει.. «Ναι θα κάνεις και τα λογιστικά, αλλά πρέπει να περάσεις και από άλλες θέσεις σε αυτή την εταιρεία»!!! Φυσικά, έμεινα «κάγκελο» για λίγα δευτερόλεπτα, έκανα μεταβολή και έφυγα για να μην τσακωθώ..

Για να μην τα πολυλέω, ανάλογη αγγελία λίγο καιρό αργότερα.. Ζητούσαν λογιστή, αλλά τι ήθελαν να κάνω ταυτόχρονα; Και τον πωλητή των προϊόντων της εταιρείας!!!!

Και που καταλήγω πια… Να θεωρώ πιο τίμια, μια εταιρεία που ξεκάθαρα ζητά οδηγό – βοηθό λογιστή!!! Όπου μου ξεκαθάρισαν ότι από τις 8 έως τις 2 θα κάνω τον.. οδηγό του αφεντικού και κατόπιν από τις 2 έως τις 5 θα βοηθάω τον λογιστή της εταιρείας!!!

Εκεί καταντήσαμε!! Αυτή είναι η περιβόητη αγορά εργασίας!!!  Και όποιος αντέξει φυσικά, γιατί κάνεις δεν δίνει σημασία στον ιδιωτικό τομέα.. Μόνον το Δημόσιο και τα ψηφαλάκια τους…

Ευ. Π.

Σχολιάστε