Εάν έχεις μετρητά… διάβαινε στο Παίδων Πεντέλης!

775x494

Ειλικρινά ήταν από τις στιγμές που ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί! Να έχω πάει το παιδί μου για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, να πρέπει να του κάνω κάποιες ακόμη που μου ζητήθηκαν από τους γιατρούς, να χρειάζεται να τις πληρώσω και να μην υπάρχει τρόπος να το κάνω αν δεν έχω πάνω μου μετρητά!!!

Τι ακριβώς συνέβη; Πήγα το παιδί μου σε απογευματινό αλλεργιολόγο, καθώς ο μικρός έχει πρόβλημα.. Γνώριζα ότι η εξέταση κόστιζε 60 ευρώ.. Πάνω μου όμως είχα μόλις 80.

Ο γιατρός συνέστησε να γίνουν εξονυχιστικές εξετάσεις στο παιδί, οι οποίες θα μου κόστιζαν 70 ευρώ επιπλέον.

Τι να κάνω.. Τα μετρητά δεν έφταναν, έψαξα να βρω ΑΤΜ για να σηκώσω χρήματα. Αμ, δε… Δεν υπήρχε τίποτε. Ρωτάω κάποια υπάλληλο εάν υπάρχει κάπου μέσα στο κτίριο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων και μου απαντάει ένα ξερό «Όχι»! «Γιατί»; ρωτάω… «Μόλις πρόσφατα μας άλλαξαν την τράπεζα όπου μπαίνει η μισθοδοσία μας, η προηγούμενη πήρε το μηχάνημα που υπήρχε εδώ και .. περιμένουμε την επόμενη»… Μάλιστα, συμβαίνουν αυτά.. σκέφτηκα και αποφασίζω να κάνω την επόμενη λογική ερώτηση «Μηχανάκι για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες έχετε; Να χρεώσουμε εκεί τα ποσά που απαιτούνται για τις εξετάσεις;». «Λυπάμαι, κυρία δεν έχουμε τέτοια εξαρτήματα» μου απαντά λες και μιλούσε για μηχανάκια «του διαβόλου»!!

«Και τι κάνουμε τώρα; Που μπορώ να βρω χρήματα να σας πληρώσω»;;; Και η απάντηση: «Ε, κάπου στην Πεντέλη.. ή στα Μελίσσια θα βρείτε μια τράπεζα να κάνετε ανάληψη»!!!!

Κατά τα άλλα το Κράτος ξέρει να πιέζει και να απειλεί τους επαγγελματίες να βάλουν υποχρεωτικά μηχανάκια POS για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Ν. Τρ.

 

Αφήστε μια απάντηση