ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Τον χρέωσε ο Δήμος 4.000 € χωρίς… αιτιολογία!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Τον χρέωσε ο Δήμος 4.000 € χωρίς… αιτιολογία!!!

Απίστευτη καταγγελία από τον επισκέπτη μας Γ. Π. για τον Δήμο Αθηναίων!! Του ήρθε «πεσκέσι» που αγγίζει τα 4.000 ευρώ, χωρίς όμως να του γίνεται γνωστό από τον Δήμο για ποιον ακριβώς λόγο καλείται να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό!! Διαβάστε την καταγγελία του, δείτε και τα σχετικά επισυναπτόμενα έγγραφα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

«Μας έφτιαξε τη μέρα χθες ο Δήμος Αθηναίων υπενθυμίζοντάς μας ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Έρχεται μια επιστολή του δήμου στην πολυκατοικία (την οποία παραθέτω) και μας γνωρίζει ότι οφείλουμε 3.925,16 ευρώ για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης. Πότε έγιναν τα έργα; Τι ακριβώς αφορούσαν; Πόσο κόστισαν; Ποιος τα έκανε; Κουβέντα στην επιστολή (προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει γίνει μεγάλη σχετική εργασία). Απλά πληρώστε.
Πάμε παρακάτω. Στη δαπάνη περιλαμβάνεται προσαύξηση 20% υπερ του Δήμου. Γιατί; Για έξοδα διοικήσεως, όπως με αξιοθαύμαστη άνεση αναφέρει η επιστολή! Επιπλέον υπάρχει προσαύξηση 22% υπέρ ΕΥΔΑΠ. Γιατί; Για την αντιμετώπιση δαπανών λειτουργίας και συντηρήσεως! Προσέξτε σου επιβάλουν μια δαπάνη 2.764 ευρώ και μετά με επιπλέον 1.160,69 ευρώ προσαυξήσεις ως έξοδα διαχείρισης της δαπάνης που σου επιβάλουν!
Πάμε παρακάτω. Ο Δήμος ζητά εντός 10 ημερών να πάει κάποιος στη Διεύθυνση Οδοποιίας του Δήμου για να τους ενημερώσει αν τα στοιχεία με τα οποία υπολόγισαν τη δαπάνη είναι ακριβή τα οποία φυσικά είναι λανθασμένα! Έχουν υπολογίσει δαπάνη για 7όροφη πολυκατοικία ενώ είναι 5οροφη.
Έχει και παρακάτω. Επίσης ο Δήμος μας ζητά να τον πληροφορήσουμε μήπως έχουμε πληρώσει παλαιότερα τα δικαιώματα αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ (η πολυκατοικία ειναι του 1967) για να μην γίνει διπλή χρέωση. Δηλαδή κανείς υπάλληλος δεν μπήκε στον κόπο να δει αν υπάρχει ή όχι σχετική οφειλή στην ΕΥΔΑΠ. Στο χρεώνουν και πρέπει να τρέχει ο δημότης να ψάχνει στην ΕΥΔΑΠ αν έχει πληρωθεί η δαπάνη και μετά να πας στο Δήμο για να σου την αφαιρέσουν!
Τρέχα κακόμοιρε πολίτη. Ναι εσυ που είσαι σημαντικότερος και από πρόεδρος και από πρωθυπουργός! Είναι πραγματικό κατόρθωμα πως δημιουργήσαμε και εξακολουθούμε να ανεχόμαστε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση, την οποία πληρώνουμε αδρά και όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά ζει και αναπνέει για να δημιουργεί εμπόδια, προβλήματα και δυσκολίες στους πολίτες. Να ταλαιπωρούν για τα πάντα τον κόσμο. Και να τους πληρώνουμε από πάνω.
ΥΓ Οφείλω πάντως ένα ευχαριστώ στο Δήμο Αθηναίων και τον δήμαρχο Γιώργος Καμίνης για το ταξίδι στο χρόνο: η ανάλυση του λογαριασμού, με μπλε στυλό, χειρόγραφα, με καθαρά γράμματα και αριθμούς. Ακριβώς όπως γίνονταν το 1950 και παλαιότερα».

Σχολιάστε