«Ψήνει» Οικουμενική ο Αλέξης…

«Ψήνει» Οικουμενική ο Αλέξης…

Γράφει ο ΙσχυροΓΝΩΜΩΝ

Εντάξει στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις για αυτό οτιδήποτε ακούς στην πιάτσα.. δεν πρέπει να το πετάς έτσι αβασάνιστα.
Η «πίεση» του Μαξίμου τόσο λόγω των απαιτήσεων των δανειστών, όσο και από την πορεία της οικονομίας και την συνεπακόλουθη δυσαρέσκεια των πολιτών είναι δεδομένη.
Δεδομένη όμως δεν είναι η ανάπτυξη 2,7% που περιμένει για του χρόνου η Αθήνα. Για να γίνει κάτι τέτοιο επιβάλλεται να αφήσει ο Αλέξης πίσω του πολλές αγκυλώσεις, όπως τον σφιχτό εναγκαλισμό του με το Κράτος και ταυτόχρονα να διευκολύνει επενδυτές – επιχειρηματίες να ρίξουν λεφτά στην χώρα.
Κάτι όμως που μπορεί να του κοστίσει σε «κόκκινες γραμμές» αφού οι «διευκολύνσεις» δεν είναι εύκολη δουλειά..
Για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να αρχίσει να ρέει το όποιο χρήμα χρειάζονται παραχωρήσεις σε εκείνους που συνήθιζες να αποκαλείς «συμφέροντα».
Και επειδή αυτό δεν εύκολο καθώς ο Αλέξης πρέπει να ξέρει πως θα το διαχειριστεί -καθώς όπως είπαμε αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι φρέσκο χρήμα και νέες θέσεις εργασίας και τίποτε άλλο- ο φόβος ότι και το 2017 μπορεί να στραβώσει το πράμα «φωλιάζει» στο Μαξίμου.
Και μεταξύ των Plan B που υπάρχουν είναι και εκείνο της Οικουμενικής Κυβέρνησης. Αλλά το θέμα είναι… με ποιούς;
Αν και γράφτηκε κάτι σχετικό και διαψεύστηκε οι «κακές γλώσσες» επιμένουν να λένε ότι ήδη έχουν πέσει γέφυρες τόσο προς την … Φώφη, όσο και προς το «Ποτάμι».
Μάλιστα, ειδικά προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ τις επαφές φαίνεται πως τις κάνουν ο Σπίρτζης από την μια πλευρά με τον Λαλιώτη από την άλλη. Κάτι που έχει κάνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους ..βενιζελικούς «έξω φρενών»!!
Η παρασκηνιακή συννενόηση πάντως δίνει και παίρνει λένε οι «κακές γλώσσες» και προσθέτουν με νόημα ότι ο Αλέξης βλέπει με πολύ θετικό μάτι και τις κινήσεις Σαμαρά στην Νέα Δημοκρατία, αφού θεωρεί πως εάν συσπειρώσει μια ισχυρή ομάδα ή κάνει νέο κόμμα θα διεμβολίσει τον Κυριάκο και θα ανακόψει την δυναμική του!!

Σχολιάστε