«Πλήρωνε βλάκα Έλληνα… Βολεύουν τους δικούς τους»

«Πλήρωνε βλάκα Έλληνα… Βολεύουν τους δικούς τους»

Του Ειδικού Συνεργάτη

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τους αριθμούς των «ημετέρων» που προσέλαβε η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, απλώς αποδεικνύουν πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» και ότι σε αυτό τον τόπο εντέλει «αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς»… Παρά τα άδεια Ταμεία, την κρίση που μαστίζει την οικονομία και τους δυσβάστακτους φόρους που επιβάλλονται για να επιβιώσει ο Δημόσιος Τομέας, κάποιοι επιμένουν να θεωρούν πως «λεφτά υπάρχουν»… αρκεί να είναι για «δικά μας παιδιά»!

Χωρίς καν να έχει γίνει κάποια γενική εκτίμηση για το πόσοι υπάλληλοι απαιτούνται σε κάθε θέση ή κάποια αξιολόγηση των προσόντων τους, ακόμη και τώρα η ηγεσία του ελληνικού Κράτους, επιμένει -όπως οι προηγούμενες- σε αθρόες χωρίς καμία λογική προσλήψεις μόνον και μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους και για να «βολευτούν» οι «δικοί μας»..

Γιατί για πείτε μας.. Υπάρχει ένας -έστω ένας άνθρωπος σε αυτή την χώρα- που να μπορεί να πει με το χέρι στην καρδιά πως πριν λίγα χρόνια όταν δεν ξέραμε καν πόσος ακριβώς ήταν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (ξεπερνούσε το 1 εκατ.) ήταν καλύτερες οι υπηρεσίες που απολάμβανε ο απλός πολίτης από το Κράτος;

Όχι βέβαια.. Επειδή πολύ απλά δεν υπήρχε καμία λογική στις προσλήψεις, που γίνονταν αποκλειστικά και μόνον με μικροκομματικά κριτήρια..

Και εδώ αντί να σκεφτούν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που να βγάλει την χώρα από την κρίση.. τι σου λένε επί της ουσίας; «Πλήρωνε βλάκα Έλληνα φόρους για να έχω εγώ να προσλαμβάνω..  Να κάνω και εγώ ότι και οι προηγούμενοι ακόμη και αν χρειαστεί να ρουφήξω και το μεδούλι σου».

Σε τέτοιους ζοφερούς καιρούς κατά τους οποίους η «ελπίδα» για κάτι νέο από τους Κυβερνώντες… πέθανε νωρίς, η ομάδα του www.ignomisou.gr και οι συνεργάτες της θα πρέπει να αισθάνεται περήφανη γιατί ήταν εκείνη που πρώτη εντόπισε τα στοιχεία εκείνα που έδειχναν πως και τούτη η Κυβέρνηση νοιαζόταν μόνον για το πως θα στήσει τον δικό της κομματικό «στρατό»… Χαρακτηριστικά ήταν δικά σας θέματα όπως το «Ιδού πως βολεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ τα δικά του παιδιά» www.ignomisou.gr ή το «Γράψου ΣΥΡΙΖΑ να πάρεις την δουλειά» www.ignomisou.gr ακόμη και το «Λεφτά για… συμβούλους υπάρχουν»  www.ignomisou.gr !!

Απόδειξη ότι είμαστε όλοι εμείς που διαμορφώνουμε την επικαιρότητα… Που εισπράττουμε όλα τα σωστά και τα λάθος.. Και που αν τα αναδείξουμε μέσα από το www.ignomisou.gr αρχικά τα στηλιτεύουμε και αργότερα… ίσως και να τα διορθώσουμε!

Καλό λοιπόν θα ήταν κάπου εδώ να διαβάσουμε και να θυμόμαστε τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν πως μία Κυβέρνηση ακόμη και σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς πρώτο της μέλημα έχει να … βολεύει ημετέρους:

«Υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί ως συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών, σε σύγκριση με πριν από ακριβώς ένα χρόνο, όταν δηλαδή ανέλαβε η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,  οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι 2070, από 957 στα τέλη Σεπτεμβρίου του ’15. Επίσης, οι πρόεδροι και τα μέλη Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου είναι 958. Οι εργαζόμενοι ως ειδικές περιπτώσεις 12.578, ενώ το έκτακτο προσωπικό 10.047. Σύνολο προσλήψεων που θεωρούνται κομματικές: 25.662 !

“Ως ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων”λογίζονται, μεταξύ άλλων:

Ιδιώτες, οι οποίοι συνήθως στελεχώνουν διάφορες επιτροπές

-Φοιτητές ή πτυχιούχοι που κάνουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία

-Αποσπασμένοι συνήθως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

-Αντιρρησίες συνείδησης, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας

-Θεραπαινίδες που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και

-Δικαιούμενοι υποτροφιών

Οι μετακλητοί υπάλληλοι και το έκτακτο προσωπικό, αποτελούν “παράθυρο” για κομματικές προσλήψεις, ώστε να ξεπεραστούν οι περιορισμοί του μνημονίου.

Μάλιστα, έχουν γίνει καταγγελίες για «όργιο» διορισμών συγγενών και φίλων. Άλλωστε είναι πιθανόν, το 2017 να βρεθούν και σε διευθυντικές θέσεις, εάν αλλάξει ο σχετικός νόμος.

Η επιβάρυνση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού μόνο από τις κομματικές αυτές τοποθετήσεις, υπολογίζεται σε 450.000.000 ευρώ (όσο δηλαδή το μισό ΕΚΑΣ που κόπηκε). Που σημαίνει μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών 1.464 ευρώ για κάθε μετακλητό υπάλληλο.

Ακόμη πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου. Καθώς οι συνολικές ετήσιες δαπάνες φτάνουν τα 8.854.000 ευρώ. Δηλαδή ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών για καθένα από τους 168  εργαζομένους στο πρωθυπουργικό γραφείο ανέρχεται σε… 3.764 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ωστόσο, παραμένουν κενές 94 θέσεις.

Τα πέντε νέα υπουργεία θα ανοίξουν την όρεξη για νέους κομματικούς διορισμούς.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις, αλλά μετατάξεις μέσω της κινητικότητας.

Ωστόσο, στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 10%».

Σχολιάστε