«Υποταγμένοι στα αφεντικά τους»…

«Υποταγμένοι στα αφεντικά τους»…

Ποιος θα μας διαφυλάξει από τόση γύμνια;
Οι χειρισμοί τόσο της κυβέρνησης όσο και των υπόλοιπων κομμάτων στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του ΕΣΡ καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την γύμνια της πολιτικής σκηνής της χώρας.
Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις –ακόμα και η σημερινή- έχουν το θράσος να μιλούν για «συνταγματικότητα», «αντισυνταγματικότητα» και «θεσμική αταξία», όταν ΟΛΟΙ τους έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα με μοναδικό στόχο την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.
Υποταγμένοι στα αφεντικά τους διαπραγματεύονται με όρους ξεπουλήματος το πορτοφόλι της χώρας μας, στηρίζουν τις απροκάλυπτα φασιστικές πολιτικές λιτότητας που τους υπαγορεύουν οι ξένοι και θέλουν να μας πείσουν ότι όλα αυτά τα κάνουν από σεβασμό στο Σύνταγμα και για το καλό μας.
Πολιτικοί που η ιστορία θα τους χαρακτηρίσει «ντροπή για τον δημόσιο βίο» της χώρας…Προοδευτικά και συντηρητικά κόμματα ένας αχταρμάς, με μέλη ανόητους που λαϊκίζουν και γαυγίζουν για να παρασύρουν τον ζαλισμένο από τα απανωτά χτυπήματα λαό.
Το επίκαιρο των ημερών τα κανάλια. Για την κοροϊδία με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα επεκταθώ, αφού όλοι έχουμε πια καταλάβει ότι τα περί διαφάνειας, νομιμότητας, τέλος στην διαπλοκή, νοικοκυρέματος κ.λπ. ήταν μία απάτη και μισή. Όπως μπούρδες ήταν και οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης για το θέμα. Και όλος ο κόσμος έχει αποκομίσει την εντύπωση ότι αυτό που ενδιέφερε την κυβέρνηση δεν ήταν να βάλει τέλος στην αταξία του τηλεοπτικού τοποίου αλλά να βάλει και νέους παίκτες στο παιχνίδι.
Γιατί αν ήθελε να τακτοποιήσει την κατάσταση θα το είχε κάνει –λαμβάνοντας μέτρα τα οποία ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρους,ταμεία και άλλες υποχρεώσεις. Το ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι χωρίζει τις επιχειρήσεις σε «δύο ταχύητητες». Το έρημο τον επιχειρηματία που χρωστάει τον κλείνει –με κατασχέσεις κ.λπ.- και τον καναλάρχη τον «χαϊδεύει». Τι; Δεν είναι «χάιδεμα» οι ευκαιρίες στους ίδιους και στους ίδιους –όταν από την συζήτηση για το θέμα στην Βουλή όλοι είδαμε ότι ένα δημόσιο αγαθό ήταν στα χέρια αεριτζήδων;
Ποιοι παίζουν τα ρέστα τους άραγε;
Πού είναι η κάθαρση που κόμματα και λαός ζητούν;
Όχι, ότι δεν έχουμε κι εμείς οι πολίτες τις ευθύνες μας. Πού είναι η πίεση μέσω της ψήφου μας; Ποιους στέλνουμε στο Κοινοβούλιο;
Ποιοι μας σηκώνουν το δάχτυλο και μιλάνε για νέα μέτρα; Αυτοί που έρριξαν το Κράτος και την Χώρα στα βράχια.
Ποιοι εμφανίζονται ως «σωτήρες» και «εκλεκτοί»; Αυτοί που έριξαν το Κράτος και την Χώρα στα βράχια.
Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης δεκάρα δεν δίνει ο κοσμάκης που πεινάει αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε για το αν οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 ή 44 ή για τον Πολύδωρα στο ΕΣΡ.
Για τον ΕΝΦΙΑ που όλοι συμφωνείτε ότι είναι άδικος φόρος μπορείτε να μας δείξετε τα αποτελέσματα σας;
Για τα παράσιτα που πλούτιζαν παράνομα τόσα χρόνια και φτάσαμε ως εδώ μπορείτε να μας δείξετε τα αποτελέσματα σας;
Είναι ή όχι η πολιτική διαδικασία επίλυσης προβλημάτων;
Αναρωτιέμαι πια αν πρέπει να γελάμε, να κλαίμε, να κάνουμε κριτική ή πλάκα.
Πόσο θέλετε ακόμα για να το τερματίσετε όλοι σας;

Σχολιάστε