ΕυρωΑραβική Σύνοδος στην Αθήνα!

ΕυρωΑραβική Σύνοδος στην Αθήνα!

Σύνοδος υψηλού επιπέδου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 3 και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο τη διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό κόσμο και την ανάδειξη των ευκαιριών για συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για την αμοιβαία επωφελή σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

 Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής.

 Θεματικά, το συνέδριο θα κινηθεί κυρίως σε δύο διαστάσεις: την οικονομική, επικεντρώνοντας σε επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο, αλλά και την πολιτική, όπου θα θιγούν ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πολιτικής σταθερότητας.

 Στους πλέον των 40 επιβεβαιωμένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται: ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Ταμάμ Σαέμπ Σαλάμ, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Δρ. Τζαουάντ Ανάνι, η Υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Παλαιστίνης κα. Αμπήρ Όντε, η Υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου κα. Ντάλια Κόρσιντ, κ.ο.κ.

 Εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης & Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντούρα κ.ο.κ.

 Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης κ.ο.κ

Σχολιάστε