Κάρτα έχω… POS δεν βρίσκω!!

Κάρτα έχω… POS δεν βρίσκω!!

Απορώ γιατί εμείς οι έλληνες αγχωνόμαστε!! Αφού όλα μας τα θέματα είναι λυμένα και η… λαοπρόβλητος Κυβέρνησή μας μπορεί να ασχολείται με το πως θα αφήσει κανά – δυο χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, προφανώς παράπλευρες απώλειες, του αμείλικτου πολέμου που έχει κηρύξει απέναντι στους στυγνούς καπιταλιστές – καναλάρχες..

Αμείλικτο πόλεμο ανάλογο με αυτόν που έχει κηρύξει στην φοροδιαφυγή… Το κατάλαβα πολύ καλά άλλωστε και σήμερα ότι όλοι όσοι έκλεβαν το Κράτος (με αποτέλεσμα η εκάστοτε Κυβέρνηση να αναγκάζεται να «πετσοκόβει» τους μισθωτούς που δεν μπορούν να την γλιτώσουν από πουθενά)… έχουν πλέον «λουφάξει»!!

Πως το κατάλαβα; Μαζευτήκαμε που λέτε πέντε – έξι ζευγάρια γονείς συμμαθητών στο σχολείο και είπαμε να πάμε τα παιδιά να διασκεδάσουν σε ένα χώρο paintball, όπου συνηθίζουμε να κάνουμε και τα πάρτι των μικρών στα γενέθλιά τους.

Με άλλα λόγια ξέρουμε τους ιδιοκτήτες και μας ξέρουν.. Πάμε λοιπόν και σήμερα, πίνουμε τους καφέδες παίζουν τα παιδιά κανα δυο γύρους και αποφασίζουμε να πληρώσουμε.. Πάμε να μοιραστούμε τα χρήματα, αλλά τα μετρητά μου δεν έβγαιναν.

Οπότε αναλαμβάνω να πληρώσω τα πάντα με χρεωστική κάρτα… Απαραίτητη διευκρίνιση.. αν και είχα πάει αρκετές φορές στο παρελθόν πάντα πλήρωνα με μετρητά.

Πάω λοιπόν στον ιδιοκτήτη και κρατώντας την κάρτα του λέω «το περνάς σε παρακαλώ από το μηχανάκι για να εξοφλήσουμε»;; Τι ήθελα και το ρώτησα; Με κοίταζε σαν να του είπα ότι κατέβηκαν ορδές εξωγήινων από τον Άρη και αυτή την στιγμή πυρπολούν τα χωριά έξω από την Σταμάτα.. «Μα δεν έχουμε POS.. Μετρητά δεν έχεις»;  «Όχι» του απαντάω ολίγον τσαντισμένος.. «Μα καλά τρια – τέσσερα χρόνια που ερχόμαστε, ολόκληρο χώρο τόσα τετραγωνικά με τόσες εκδηλώσεις με τόσα πολλά άτομα που έχουν γίνει, ουδείς σου ζήτησε να πληρώσει με κάρτα;».. «Ναι, μωρέ, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα να βάλεις» μου απαντά.. «Καλά.. μπέρδεμα δεν είναι» του λέω «αλλά έτσι και αλλιώς δεν ήταν υποχρεωτικό για εσάς τους επαγγελματίες να βάλετε POS ως το καλοκαίρι»; «Μπα… πήρε παράταση μέχρι το τέλος Οκτώβρη» μου απάντησε..

Φυσικά δεν μπήκα στον κόπο να του πω ότι ο μήνας είχε 30… αλλά σε κάθε περίπτωση κατάλαβα αργότερα γιατί αποφεύγει να βάλει μηχάνημα, καθώς τα μετρητά τα βρήκα να πληρώσω (..να είναι καλά οι υπόλοιποι φίλοι), αλλά όταν ζήτησα τιμολόγιο (…έτσι για «σπάσιμο») άρχισε τα «ωωω, έχει τελειώσει το μπλοκάκι και δώσε μου διεύθυνση να σου το στείλω κάποια στιγμή»…

Ήταν εμφανές λοιπόν πως και αυτή η λαοπρόβλητος Κυβέρνησις έχει στείλει για βρούβες την φοροδιαφυγή..

Το αστείο είναι ότι λίγο πριν αποφασίσω να στείλω αυτό το κείμενο για ανάρτηση στο site διάβαζα μια ανάλογη περίπτωση που έτυχε στην φίλη Ρ.Χ. την ίδια μέρα και την είχε «ανεβάσει» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.. Απολαύστε και αυτό το περιστατικό!

Για την αντιγραφή Γ. Κρ.:

«Εν έτη 2016 και αυτό στα τελειώματα και μετά από 1+ χρόνο capital controls, ο εστιάτορας νεαρότερος από μένα στην ηλικία κοιτάζει την cash card σαν… ούφο. Δεν δέχεται ακόμη κάρτες στο μαγαζί του γιατί “εεεεεεε έχουμε μείνει πίσω” , γιατί “δεν είναι ακόμη υποχρεωμένη ακόμη η εστίαση να δέχεται κάρτα” , γιατί “οι τράπεζες μας είπαν σε κάνα δίμηνο θα έχουμε μηχανάκι” , γιατί “σας κάνω δώρο το τραπέζι αφού εξαρχής η πρόθεση σας ήταν να μην πληρώσετε…” ναι το ακούσαμε κι αυτό. Εννοείται πήγαμε στο ΑΤΜ και βγάλαμε κασαδούρα. Αλλά ρε φίλε, ή είσαι βλαξ και άρα καταδικασμένος ή φοροδιαφεύγεις. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω»…

Σχολιάστε